‚Tak trochu s tím počítám.‘ Biatlonista Krčmář zatím na olympiádu tolik nemyslí, potěšila ho Sparta

Čeští biatlonisté finišují z přípravou na novou sezonu ve Slovinsku. Přestože v Julských Alpách neustále prší, dál a dál ulehají na promáčené podložky na střelnici a míří na terče. Ani takové podmínky ale neodradily Michala Krčmáře, kterého už za pár měsíců čeká obhajoba olympijského stříbra ze sprintu.

Pokljuka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář.

Michal Krčmář. | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Počasí takové, že by psa nevyhnal, a medvěda nepotkal. I taková je ale někdy příprava českých reprezentantů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se Michal Krčmář připravuje na novou sezonu a jak prožíval výhru Sparty v derby se Slavií

„Naštěstí nepotkal, ale myslím, že ani v tom počasí, které tady panuje, tak ani medvěd nevylézá,“ usmívá se Michal Krčmář.

Třicetiletý sportovec ale občas mine ceduli, která skutečně upozorňuje sportovce v Pokljuce na přítomnost medvědů v tamních lesích.

Olympiáda se blíží

V téhle divočině daleko od civilizace a v dešti se teď biatlonová reprezentace připravuje na novou sezonu a nemá úplně kam spěchat.

Ne že by si Češi vymazali z kalendáře první závody Světového poháru, ale zakroužkované v něm mají hlavně únorové datum, pochopitelně kvůli olympijským hrám v Pekingu.

„Samozřejmě to vím, i tak trochu s tím člověk pracuje a počítá. Jeden známý mi řekl, že play-off letos začíná až v novém roce, tak se toho držím. Že bych se s tím ale probouzel a myslel na to, to zase ne,“ přiznává Krčmář.

Takže se zatím Krčmář nenervuje ani tím, že v zimě poletí do Pekingu jako obhájce stříbrné medaile ze sprintu. Ale to mu zatím nikdo nijak nepřipomíná.

„Zatím ne, ale na rovinu s tím počítám a čím se to bude blížit víc, tak se mi to připomínat bude a musím to přijmout. Je to po čtyřech letech a v roli obhájce stříbra tam budu,“ říká úspěšný biatlonista, který se minulý týden víc než k olympijským hrám myšlenkami upínal k ligovému fotbalovému derby.

Takže jen co sundal z nohou kolečkové lyže, jako vášnivý fanoušek Sparty rychle spěchal k počítači a v tu chvíli šel biatlon stranou.

„To jsem si nenechal ujít. Když jsem v cizině, tak každý zápas sleduju a moc jsem si to užil. Po dlouhé době vyhrát derby, do tréninku mě to namotivovalo,“ pochvaloval si výhru Sparty nad úhlavním rivalem Slavií po pěti letech Krčmář.

David Nyč, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme