Extrémní skokan Navrátil na mistrovství světa neobhájil stříbro. Skončil čtvrtý

Michal Navrátil na mistrovství světa neobhájil stříbro v extrémních skocích do vody. Český reprezentant na šampionátu v Jižní Koreji obsadil čtvrtou příčku s výraznou ztrátou padesáti bodů na bronzového Mexičana Jonathana Paredese. Vyhrál favorizovaný Brit Gary Hunt.

Kwangdžu Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Navrátil při tréninku.

Michal Navrátil při tréninku. | Foto: ČSPS - Martin Sidorjak

Navrátil po pondělní první polovině soutěže figuroval na třetí příčce s více než pětibodovým náskokem na Hunta. 

Na třetí a čtvrté kolo nechal snazší skoky, které musel udělat čistě, to se mu ale nepovedlo. Od rozhodčích dostal napoprvé 8,5 a napodruhé 7,5 bodu. 

Právě finálový skok se pak Navrátilovi příliš nevydařil, byl v něm desátý a neměl šanci zaútočit na medaili. Dělilo ho od ní téměř padesát bodů. Vedle zlatého Hunta a bronzového Paredese ho předčil také stříbrný obhájce titulu Steve Lo Bue z USA.

Zatímco Navrátil předloni na šampionátu v Budapešti vybojoval první českou medaili po 14 letech, tentokrát skončil stejně jako v Barceloně 2013 čtvrtý. I tak se zatím postaral o nejlepší české umístění na probíhajícím mistrovství světa v plaveckých sportech.

Brit Gary Hunt byl po polovině závodu čtvrtý. V závěrečném kole, kdy předvedl čistě provedený skok, dostal od rozhodčích desítky. Díky tomu se dostal na první místo a potřetí v kariéře získal zlatou medaili.

Navrátil byl po závodě za čtvrté místo rád. Zmínil, že je nejlepší mezi závodníky, kteří se nedostali na pódium.

„Myslím, že ani kdybych měl mým posledním skokem deset bodů, tak bych je nemohl ohrozit, protože měli náskok z prvního dne. Gary má jeden z nejtěžších skoků na světě, a když ho skočil na deset bodů, tak s body vyletěl galakticky vysoko, takže jsem ho nemohl nijak ohrozit,“ popisoval Radiožurnálu průběh závodu.

Během skoků ho Navrátila také trápily bolesti zad. „Zahřívám si krémem záda, nemůžu se pořádně ohnout nebo se narovnat,“ řekl. A dodal také, že pět desítek, které dostal Brit Hunt, není podle něj příliš časté hodnocení. 

O extrémní skoky do vody je v Jižní Koreji, kde se mistrovství světa koná, velký zájem. Tribuna, která byla vybudována v univerzitním areálu, byla úplně plná. Na Korejcích je vidět, jak je tento spor fascinuje.

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme