Schumacher jde ve stopách slavnějšího otce. Od příští sezony bude třetím pilotem ve stáji Mercedes

Němec Mick Schumacher už není členem jezdecké akademie Ferrari a stane se od příští sezony ve formuli 1 rezervním pilotem týmu Mercedes. Třiadvacetiletý syn sedminásobného mistra světa Michaela skončil v italském týmu po čtyřech letech a bude nově krýt záda Lewisi Hamiltonovi a Georgi Russellovi. Vedení týmu o tom informovalo na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mick Schumacher

Mick Schumacher | Zdroj: Reuters

„Mick je talentovaný mladý pilot a jsme rádi, že se k nám připojí. Je to pracant, který má ale klidný a metodický přístup. Stále je hladový a jako jezdec se chce pořád učit a zlepšovat. Také víme, že díky jeho dvouletým zkušenostem ve formuli 1 bude kdykoliv připraven nasednout do vozu a nahradit Lewise nebo George,“ řekl šéf Mercedesu Toto Wolff.

Co stálo Schumachera místo v Haasu? Málo zkušeností a nehody. Teď vyhlíží šanci u Mercedesu

Číst článek

O konci Schumachera ve Ferrari, kde jeho otec získal pět mistrovských titulů, se spekulovalo delší čas. Vítěz sérií F3 a F2 přišel na konci letošní sezony o místo v týmu Haas, kde jej nahradil Nico Hülkenberg.

Jako otec

Schumacher dokončil druhou sezonu v F1 na 16. místě, získal 12 bodů. Dosud v královské automobilové třídě absolvoval celkem 43 startů.

I v Mercedesu půjde ve stopách slavného otce. Vítěz 91 závodů ve formuli 1 působil u „Stříbrných šípů“ v letech 2010 až 2012, kdy definitivně uzavřel kariéru.

„Beru to jako nový začátek. Jsem nadšený a vděčný Totovi a dalším lidem, že mi věří. Formule 1 je fascinující svět, ve kterém se nikdy nepřestanete učit. Už se těším, až získám další znalostí, a udělám vše pro to, abych Mercedesu pomohl,“ dodal Schumacher.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme