Mick Schumacher jde ve stopách otce. Při Velké ceně Belgie pojede exhibici v jeho voze

Do formule 1 se vrátí jméno Schumacher. Syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera, teprve osmnáctiletý Mick, usedne koncem srpna při exhibici během Velké ceny Belgie do kokpitu monopostu svého otce. Ten je už čtvrtým rokem po úrazu hlavy ve vážném stavu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závody Formule 1

Závody Formule 1 | Zdroj: Reuters

Mick Schumacher se při exhibici před Velkou cenou Belgie projede v monopostu stáje Benetton, v němž se Michael Schumacher radoval v roce 1994 ze svého prvního titulu mistra světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mick Schumacher jde ve stopách svého otce. Ve Spa pojede v jeho prvním voze

Okruh v belgickém Spa je přitom osudovým místem v kariéře Schumachera staršího. Zde poprvé startoval v závodě formule 1 v barvách týmu Jordan v roce 1991. O rok později na stejném místě taky poprvé vyhrál závod F1. Celkem na oblíbené trati triumfoval v šesti závodech, což se žádnému jinému pilotovi nepovedlo.

Ovšem je otázkou, jestli svého syna při exhibici před Velkou cenou Belgie vůbec uvidí. Od vážné nehody na lyžích v prosinci 2013 se neobjevil na veřejnosti. Rodina si nepřeje zveřejnit, jak na tom sedminásobný mistr světa je po zdravotní stránce.

Talentovaní synové jezdců Ferrari

Na závodním okruhu by se přitom už brzy mohl objevit další syn slavného pilota formule 1. Nedávno se ve sportovním voze proháněl patnáctiletý Eduardo Barrichello, syn Schumacherova někdejšího spolujezdce z Ferrari Rubense Barrichella. A ten byl z jízdy svého potomka doslova dojatý.

„Přísahám bohu, že jsem nikdy v životě necítil tolik emocí. Gratuluji ti, sakra! Nikdy bych si nepomyslel, že když jsem ti v tvých šesti letech dal motokáru, že bys právě tohle chtěl dělat. Kdybych neměl pás, vyletěl bych z auta,“ neskrýval nadšení Barrichello starší.

„Nevím, jestli někdy něco vyhraješ, ale řídíš jako ďábel. Moc ti děkuji. Přísahám bohu, že jsem nikdy nezažil den jako tento. Nevím, odkud začít,“ řekl po jízdě syna bývalý jezdec Ferrari.

Fanoušky motosportu tak možná napadne otázka, jestli by se v budoucnu mladíci Schumacher a Barrichello nemohli potkat třeba v jednom závodním týmu jako kdysi jejich tátové. To se zatím ale určitě nestane.

Zatímco Mick Schumacher se na konci srpna bude prohánět při exhibici v Belgii formulí, Eduardo Barrichello jezdí s autem, s kterým jeho otec po konci ve formuli závodil v brazilském šampionátu cestovních vozů.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme