Loni na Giru Lopéz nadával cyklistům z Movistaru do ‚idiotů‘, teď s nimi bude závodit v jednom týmu

Pustit si pusu na špacír se ve světě cyklistiky nevyplácí. Na vlastní kůži se o tom nyní přesvědčí Miguel Ángel López. Kolumbijský cyklista mění své působiště a od nové sezony bude oblékat dres stáje Movistar, jejíž závodníky v roce 2019 ostře kritizoval.

Tento článek je více než rok starý.

Egüés (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miguel Ángel López

Miguel Ángel López | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletý závodník působí od roku 2015 v Astaně, ale nyní si poprvé v kariéře vyzkouší modrobílý dres španělského týmu Movistar, který oblékne v příští sezoně.

Zkušený vrchař si letos odbyl premiéru na nejslavnějším etapovém závodě světa Tour de France, kde ovládl jednu etapu a v konečném pořadí závod dokončil na 6. místě.

O Lópezových kvalitách na kole nemůže být pochyb, ale za minimálně kontroverzní by se dalo označit jeho chování, když z něj sesedne.

Na Giru d'Italia 2019 překvapil fanoušky hned dvakrát něčím jiným, než sportovními výkony. Nejprve se po 19. etapě opřel do závodníků z Movistaru, které doslova označil za „idioty“.

#LaVuelta19 - Miguel Angel Lopez: "Movistar Is unrespectful. It's typical of them take these advantages. They Always play stupid, these idiots. We know how they race. It's angry to see the team of the World Champion racing like this. What a World Champion we have!"

18:05 – 13. 09. 2019

84 578

„Movistar nemá žádnou úctu. Na nich je typické, že hledají nějakou výhodu. Tihle idioti vždycky jednají takhle hloupě. Všichni víme, jak závodí. Je k naštvání vidět, že tým okolo mistra světa (v roce 2019 jezdil v duhovém dresu Alejandro Valverde, pozn. red.) závodí takovým způsobem. To máme tedy pěkného světového šampiona," soptil tehdy v rozhovoru s novináři, protože ho naštvalo, že jezdci Movistaru na čele pelotonu nezpomalili, když zhruba 60 kilometrů před cílem postihl Astanu i ostatní týmy hromadný pád.

Pohlavek fanouškovi

To ale nebylo od rodáka z kolumbijské Pescaly vše, co na loňské ročníku italského etapáku předvedl. V následující etapě ho při stoupání na jeden z kopců rozčílil nevychovaný fanoušek natolik, že slezl z kola a uštědřil mu takový políček, až mu odletěla čepice.

Zpátky do přítomnosti

To je však minulost a nyní čeká „Supermana“, jak si López přezdívá, nová výzva. Nejenže bude reprezentovat španělskou stáj, ale především se bude muset naučit vycházet se stejnými „idioty“, které v loňském roce kritizoval.

„Jsem moc šťastný, že budu i tentokrát součástí jednoho z hlavních týmů světa cyklistiky. Budu se nadále snažit dosáhnout toho, abych naplnil svůj potenciál a nejlepší možnou cestou tak reprezentoval tým Movistar i Kolumbii,“ uvedl López v tiskové zprávě španělského týmu.

Takto López v roce 2019 nadával jezdcům stáje Movistar do idiotů (ve španělštině):

Michal Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme