Boxer Tyson se v 54 letech vrací do ringu. Legendární ‚Iron Mike‘ vyzve o tři roky mladšího Jonese

Bývalý boxerský šampion a jedna z nejkontroverznějších postav světa sportu Mike Tyson znovu poměří síly v ringu. V exhibičním zápase, který se uskuteční 28. listopadu ve Staples Centre v americkém Los Angeles, vyzve o tři roky mladšího Roye Jonese Juniora.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mike Tyson

Mike Tyson | Zdroj: Reuters

Dlouho očekávaný duel na osm kol se měl uskutečnit už v září, ale kvůli pandemii koronaviru byl podobně jako řada dalších sportovních akcí odložen.

Přilákat Tysona do Prahy trvalo přes půl roku. Řešilo se i stáří aut, která ho budou vozit

Číst článek

Tyson se roce 1986 ve dvaceti letech stal vůbec nejmladším šampionem těžké váhy.

Naposledy ho fanoušci mohli v ringu sledovat před dlouhými 15 roky, když prohrál s Kevinem McBridem z Irska a následně oznámil konec kariéry.

Tysonův poslední profesionální zápas, který prohrál s McBridem:

Roy Jones Jr. ale nebude pro Tysona, kterému sláva a peníze možná víc vzaly než daly, rozhodně lehkým soupeřem. Jednapadesátiletý rodák z Floridy vlastnil během aktivní kariéry najednou sedm pásů pro mistra světa. Naposledy se v ringu představil v roce 2018.

Zhubnul 45 kilo

Podle odborníků je však „Iron Mike“, jak se Tysonovi přezdívá, ve skvělé formě a přestože už jeho vrstevníci volí spíše méně kontaktní formy sportu, on podle všeho z rychlosti a výbušnosti nic neztratil.

Podívejte se, v jaké kondici je v 54 letech legendární Mike Tyson:

Podle vlastních slov navíc kvůli zápasu shodil neskutečných 45 kilogramů, za což vděčí jednak tvrdému tréninku, ale také zásadní změny v životosprávě.

„Stal jsem se veganem. Moje žena mi poradila, abych zkusil běžecký pás, tak jsem začínal nejprve na 15 minutách a později jsem se dostal až na dvě hodiny,“ prozradil Tyson v pořadu Good Morning America.

Exhibiční duel se uskuteční 28. listopadu v hale Staples Centre, která slouží basketbalistům Los Angeles Lakers a LA Clippers a hokejistům Los Angeles Kings.

Michal Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme