Basketbalistům Milwaukee chybí jediná výhra k postupu do finále NBA. Adetokunba zastoupil Lopez

Skvělý vstup do zápasu přinesl basketbalistům Milwaukee vítězství 123:112 nad Atlantou a vedení v semifinálové sérii 3:2 na zápasy. Jediná výhra tak dělí Bucks od postupu do finále NBA, kde byli naposledy v roce 1974. Oba celky postrádaly své hlavní hvězdy, Milwaukee však dokázalo Janise Adetokunba skvěle nahradit. Čtyři hráči Bucks měli 22 a více bodů, nejlepším střelcem byl Brook Lopez, který si 33 body vytvořil osobní maximum v play-off.

Tento článek je více než rok starý.

Milwaukee Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepším střelcem pátého zápasu semifinále mezi Milwaukee a Atlantou byl Brook Lopez, který si 33 body vytvořil osobní maximum v play-off

Nejlepším střelcem pátého zápasu semifinále mezi Milwaukee a Atlantou byl Brook Lopez, který si 33 body vytvořil osobní maximum v play-off | Foto: Jeff Hanisch-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Zatímco minule si Atlanta bez zraněného rozehrávače Trae Younga věděla rady, tentokrát vůbec nezvládla vstup do zápasu a po sedmi minutách prohrávala 10:30.

Pak ji sice pozvedli střídající hráči Cam Reddish a Danilo Gallinari, ale v zápase už se přiblížila maximálně na šest bodů. Milwaukee si vedení pohlídalo zejména díky výrazné dominanci pod košem, odkud dalo o 30 bodů více než Hawks.

Dařilo se především Lopezovi, pro něhož to byl střelecky třetí nejlepší zápas v dresu Bucks. Trefil 14 z 18 střel. Khris Middleton přidal 26 bodů, 13 doskoků a 8 asistencí, Jrue Holiday měl 25 bodů a 13 asistencí a Bobby Portis nahradil zraněného Adetokunba 22 body.

„Odvedli jsme opravdu dobrou práci. Každý chtěl skórovat, všichni jsme byli nebezpeční a to je pak pro obranu soupeře velmi těžké,“ řekl Lopez.

„Byli mnohem fyzičtější. Rychle nám zasadili ránu do brady a my se už nevzpamatovali,“ použil trenér Atlanty Nate McMillan přirovnání z boxu.

Za Atlantu dal 28 bodů Bogdan Bogdanovič, který trefil 7 ze 16 trojek. Gallinari a Collins přidali po 19 bodech. Šestý zápas je na programu v sobotu v Atlantě.

Finále Východní konference play-off NBA - 5. zápas:
Milwaukee - Atlanta 123:112, stav série 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme