Basketbalisté Milwaukee vyřadili Atlantu a po 47 letech si zahrají ve finále NBA

Basketbalisté Milwaukee si po 47 letech opět zahrají finále NBA. V šestém finále Východní konference zdolali Atlantu i bez zraněné hvězdy Janise Adetokunba 118:107 a sérii ovládli 4:2 na zápasy. V boji o titul se Milwaukee utká s Phoenixem, na jehož palubovce poslední série začne v úterý.

Atlanta Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Milwaukee slaví postup do finále NBA

Basketbalisté Milwaukee slaví postup do finále NBA | Zdroj: Reuters

Bucks v šesté bitvě v Atlantě táhl zkušený Khris Middleton, jenž se postaral o 32 bodů a sedm asistencí, hostům naopak nepomohl ani návrat rozehrávače a lídra Trae Younga.

Basketbalistům Milwaukee chybí jediná výhra k postupu do finále NBA. Adetokunba zastoupil Lopez

Číst článek

Hosté ani jednou neprohrávali a vedli až o 22 bodů. Rozhodla třetí čtvrtina, v níž Middleton a spol. nastříleli 44 bodů a dostali se do devatenáctibodového trháku. Ten už Hawks nesmazali.

„Jeden z největších motorů v posledních dvou zápasech byl pro nás fakt, že jsme hráli pro něj (Janise). Jsme opravdový tým,“ řekl náhradník Pat Connaughton. Řek Adetokunbo, nejužitečnější hráč ligy z předchozích dvou let, má poraněné koleno, vynechal poslední dva zápasy a není jasné, zda nastoupí do bojů o titul.

Bucks místo něj táhl Middleton, jenž v rozhodující třetí části předvedl šňůru 16 bodů. „Trenéři i spoluhráči mi neustále připomínají, abych byl agresivní. Dělám to rád, protože hrajeme jeden pro druhého. Soustředili jsme se a hráli týmově, víc jsem si nemohl přát,“ uvedl vyhlášený střelec.

Middletonovi sekundoval s 27 body, devíti asistencemi a osmi doskoky Jrue Holiday, po 13 bodech přidali Connaughton a pivot Brook Lopez. Na 12 bodů a devět doskoků se dostal Bobby Portis a 11 bodů za pouhých 12 minut nasbíral rozehrávač Jeff Teague.

Sestřih ze zápasu Atlanta - Milwaukee:

Domácí táhl náhradník Cameron Reddish s 21 body, jenž trefil šest trojek ze sedmi pokusů, 20 bodů přidal srbský střelec Bogdan Bogdanovič. Clint Capela stihl za 29 minut 14 bodů a devět doskoků, po 13 bodech přidali i Danilo Gallinari a John Collins, ten měl i 11 doskoků. Young zůstal po absenci v minulém zápase na 14 bodech a devíti přihrávkách.

Po vyřazení Atlanty může Younga těšit jen fakt, že je po LeBronu Jamesovi druhým hráčem v historii, jenž během jediného play off (při aspoň 15 duelech) průměrně sbíral aspoň 28 bodů a devět asistencí.

„Chtěli jsme bojovat tak, abychom nemuseli mít žádné výčitky. Zkrátka nadoraz. A hráči přesně tohle udělali,“ chválil trenér Atlanty Nate McMillan. „To, co v této sezoně dokázali, určitě nebylo o štěstí. Celý rok totiž hráli tak, aby se do finále východu nakonec dostali,“ dodal.

Basketbalisté Milwaukee NBA dosud vyhráli jednou v roce 1971. Phoenix, jenž v semifinále vyřadil Los Angeles Clippers také 4:2 na zápasy, je ve finále poprvé od roku 1993. Na titul zatím Suns nedosáhli.

Finále Východní konference play off NBA - 6. zápas:

Atlanta - Milwaukee 107:118, konečný stav série 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme