Ministerstvo školství rozdělilo 206 milionů na mimořádné sportovní akce

Zastavené dotace v důsledku korupční kauzy budou znovu obnoveny. Na mimořádné sportovní akce pošle MŠMT 206 milionu korun a zahájí druhou část financování sportovních oddílů. Na ty odejde částka ve výši 253 milionů korun. Informovala o tom na brífinku ministryně Kateřina Valachová.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Valachová

Kateřina Valachová | Zdroj: ČTK

Na dotační program pro mimořádné sportovní akce netrpělivě čekali organizátoři akcí, které již proběhly. Jako nedávný evropský šampionát veslařů v Račicích či lednové mistrovství Evropy v krasobruslení v Ostravě.

Veslaři nakonec dostanou jen 75 procent požadované dotace, tedy 12,5 milionu korun, jelikož se na ně vztahují loňská pravidla a nejde o projekty schválené vládou. Podle předsedy veslařského svazu Dušana Macháčka tak bude svaz v dluhu 2,5 milionu plus dalších šest milionů, které investoval do cílové věže.

Pouze tři čtvrtiny dostali také krasobruslaři, a to více než devět milionů. Srpnové mistrovství světa kanoistů v Račicích pak více než 11 milionů.

Plnou dotaci obdrželo červnové mistrovství Evropy basketbalistek v Praze a Hradci Králové (23 milionů) či Kontinentální pohár v atletice (20 milionů).

"Jde o mimořádné sportovní akce schválené vládou prostřednictvím MŠMT. To je krok, který jsem prosadila já, ale je účinný až od ledna. Proto vyzývám svazy, aby v budoucnu usilovali o to, aby jim vláda přiřknula tento status a měly bezpečnou stoprocentní dotaci," uvedla Valachová s tím, že kompletní seznam schválených dotací bude zveřejněn dnes.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme