Po návratu z mateřské má Topinková skvělou formu. ‚Všichni budou čekat, že přivezu medaili,‘ obává se

Je to pro ni první velká akce po návratu na skif od porodu dcery. Olympijská vítězka Mirka Topinková přesto podává na veslařském mistrovství Evropy ve švýcarském Luzernu výkony, jako kdyby z profesionálního závodění vůbec nevypadla. V nedělním finále bude i proto patřit mezi hlavní favoritky, přestože ona sama takové označení odmítá.

Tento článek je více než rok starý.

Lucern Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifařka Mirka Topinková Knapková na tiskové konferenci před mistrovstvím Evropy

Skifařka Mirka Topinková Knapková na tiskové konferenci před mistrovstvím Evropy | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

„Teď mám hlavně pocit, že všichni budou očekávat, že přivezu nějakou medaili, ale já bych byla trochu skromnější, protože to finále bude taky trochu jiné a co mi trenér říkal, tak druhé semifinále bylo o něco rychlejší. Tak uvidíme. Nechám se překvapit,“ řekla Radiožurnálu skifařka Mirka Topinková.

Číst článek

Ta nemá ani po vítězné semifinálové jízdě žádné přehnané cíle, přestože se jí na evropském šampionátu v Luzernu povedly v podstatě oba dosavadní ostré závody. Už v rozjížďce totiž zaujala výborným finišem, ve kterém předjela Nizozemku Lisu Scheenaardovou.

Samotnou Topinkovou tak její vlastní forma po návratu z mateřské překvapila. „Myslím, že jo, protože jsem ani nečekala, že bych takhle s holkama dokázala držet krok, jelikož před třemi týdny jsem jela svěťák (světový pohár – pozn. red.) a sice jsem byla třetí, ale měla jsem čtyři a půl vteřiny na Holanďanku, kterou jsem v rozjížďkách posunula do opravky (opravné jízdy – pozn. red.). Takže jsem ráda, že jsem se jim o kousek ještě přiblížila,“ dodala Topinková.

Lehký vítr, teploty okolo 25 stupňů. Veslaři si podmínky na mistrovství Evropy v Lucernu pochvalují

Číst článek

A svými výkony se Mirka Topinková přiblížila i případné medaili, která pro ni ovšem, jak sama připomíná, není na evropském šampionátu tím hlavním cílem.

„Hlavně mně se tady jezdí hodně dobře, je tady dobrá voda, hezký prostředí. Jezdí se mi dobře, jsem spokojená,“ usmívá se Topinková.

Snad tedy bude spokojená i po nedělním finále. To čeká dopoledne na veslařském mistrovství Evropy i skifaře Ondřeje Synka a také Lukáše Helešice s Jakubem Podrazilem na dvojce bez kormidelníka.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme