‚Nemáme s tím moc velké zkušenosti, takže se učíme.‘ Skifařka Mirka Topinková si zvyká na horší výsledky

Veslařka Mirka Topinková vyhrála ještě pod dívčím jménem Knapková olympijské hry i mistrovství světa. Po porodu, návratu k závodění a přesunu do větší posádky si ale musí zvykat na horší výsledky. Platí to i teď na aktuálním světovém šampionátu, kde skončí v Plovdivu nejlépe na 13. místě. A česká reprezentantka zažívá jedno poprvé, být delší dobu bez dcery

Tento článek je více než rok starý.

Plovdiv/Bulharsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirka Topinková Knapková po dojezdu dnešního semifinále

Mirka Topinková | Zdroj: ČTK

„Je to poprvé, je to takové zvláštní. Voláme si tak dvakrát denně a vypadá to, že malá je spokojená, že jí vůbec nic nechybí. Jenom mně se stýská a těším se domů,“ říká pro Radiožurnál Mirka Topinková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mirka Topinková byla zvyklá na velké úspěchy, teď v závodech párové čtyřky si musí zvykat na horší umístění

Skifařka samozřejmě netelefonuje s roční dcerou, ale se svými rodiči, kteří hlídají, když je česká reprezentantka na mistrovství světa.

„Nevím, jak pro ostatní sportovkyně, protože teď už je celkem časté, že se ženské po mateřské vrací, ale pro mě je to dost náročné. Ve veslování potřebujeme velké objemy, dost toho natrénovat a já už nejsem nejmladší, tak tohle všechno skloubit dává někdy zabrat,“ přiznává Topinková.

Ondřej Synek pojede finále o šesté světové zlato, dvojskif a dvojka bez kormidelníka nepostoupily

Číst článek

Veslování Mirku Topinkovou stále baví, jen si stejně jako na nedávném mistrovství Evropy musí zvykat, že dřívější úspěchy ze skifu, například olympijské zlato a triumf na světovém šampionátu, se teď na párové čtyřce opakovat v nejbližší době nebudou.

„Je to občas náročné, ale člověk si musí stanovit reálné cíle a musí vědět, co od toho očekává. Řekli jsme si, že bychom chtěli v Čechách postavit posádku. Nemáme s tím moc velké zkušenosti, takže se učíme,“ popisuje česká závodnice.

Stojí před ní ale ještě jeden velký cíl. Za dva roky začnou v Tokiu olympijské hry a je možné, že i na nich se ještě Češka představí.

„Stojí mi to za to v případě, že bych byla ve světové špičce,“ dodává olympijská vítězka, mistryně světa a také maminka roční dcery Topinková.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme