Místo ostré prověrky exhibice. Basketbalisté Ústí v evropské premiéře vyhráli o 49 bodů

Basketbalisté Ústí nad Labem prožili nečekanou premiéru na evropské scéně. V úvodním zápase Alpsko-jadranského poháru rozstříleli rakouský Graz 93:44. Po jednoznačném zápase žasli nad úrovní svého protivníka.

Ústí nad Labem Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Ústí nad Labem vyhráli první zápas 93:44

Basketbalisté Ústí nad Labem vyhráli první zápas 93:44 | Zdroj: http://www.bkusti.cz

„Přijeli bez nejlepšího rozehrávače, do toho se jim zranili dva nejnebezpečnější hráči, takže odehráli celý zápas bez tří nejlepších hráčů,“ vysvětloval Radiožurnál bídný výkon Štýrského Hradce ústecký trenér Antonín Pištěcký.

'Octavií Ferrari nepředjedete.' V ženské basketbalové lize se opět čeká boj o druhé místo za USK

Číst článek

Mělo to být drama, ostrá prověrka před startem nejvyšší domácí soutěže. Místo toho ústečtí basketbalisté skoro ani nezapotili a soka při své premiéře v Alpsko-jadranského poháru složili skoro o padesát bodů.

„Pro kluky to bylo hrozně těžké, bylo vidět, jak jsou v první čtvrtině nervózní. V první čtvrtině to ještě vypadalo jako basket, pak už ne. V útoku jsme byli permanentně volní a kluci z toho byli špatní. Po každé jednoduché kombinaci byli jeden nebo dva hráči volní,“ sledoval zápas Pištěcký.

Kdyby Sluneta proměňovala víc svých příležitostní, mohla podle trenéra Štýrskému Hradci nastřílet i 120 bodů, nakonec stovka nepadla.

„Ze začátku jsme do toho vlétli, po deseti minutách to bylo o dvacet bodů a pak už je těžké udržet koncentraci, když jsme věděli, že zápas vyhrajeme,“ přiznal ústecký rozehrávač Michal Šotnar.

'Tohle nebyla evropská úroveň'

Zápas chvílemi připomínal exhibici, přesto si premiéru na evropské scéně Severočeši pochvalovali. „Je pro nás přínosné, že hrajeme další kvalitní zápasy, protože myslím, že další soupeři budou o dost lepší, na stejné nebo vyšší úrovně než my. Pro nás je to jedině plus,“ řekl jedenáctibodový Šotnar.

Suverénní výhra se může Ústí časem v postupových počtech hodit. „Tohle skóre může hrát v náš prospěch, ale čeká nás další zápas s Levicemi a tam uvidíme, na čem jsme. Mrzí mě, že nás teď neprověřili víc, tohle nebyla úroveň evropského basketu,“ dodává Vladimír Pištěcký.

David Kalvas, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme