Je to taková sprinterská bitva, říká dráhový cyklista Bábek před keirinem na mistrovství Evropy

Dráhoví cyklisté Tomáš Bábek a Pavel Kelemen v úterý budou mít poslední možnost odvézt si z letošního evropského šampionátu medaili, šanci ale budou mít poměrně velkou. Oba reprezentanti už v disciplíně keirin totiž dokázali v minulosti vybojovat evropský titul a jejich dosavadní výsledky v Glasgow zatím nebyly úplně podle jejich představ.

Tento článek je více než rok starý.

Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Azizulhasni Awang (vpředu) je mistrem světa v keirinu. Tomáš Bábek (v pozadí za ním) získal bronz

Tomáš Bábek (v pozadí v modrém).

„Je to taková cyklistická sprinterská bitva,“ říká Tomáš Bábek. „Je to nevyzpytatelné, každá jízda se tu může vyvinout úplně jinak,“ dodává Pavel Kelemen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je to taková sprinterská bitva, říká dráhový cyklista Bábek před keirinem na mistrovství Evropy

Bábek  s Kelemenem se shodují, že předchozí úspěchy v této disciplíně ale ani jejich předchozí výsledky na Velodromu Chrise Hoye pro závod v keirinu nic neznamenají.

„Pavel je mistr Evropy, já jsem taky mistr Evropy, vicemistr světa a vítěz Světového poháru, ale takových závodníků s podobnými úspěchy je tam víc než deset,“ upozorňuje Tomáš Bábek, úřadující vítěz ankety Král cyklistiky.

„Z každé jízdy bude postupovat jenom vítěz, takže to síto bude nesmírně přísné. To už se mně i Pavlovi několikrát vymstilo, že jsme třeba dojeli těsně druzí,“ přiznává jednatřicetiletý Bábek.

Dráhový cyklista Wagner byl na mistrovství Evropy sedmý na pevném kilometru

Číst článek

Týmová spolupráce není v těchto kontaktních závodech možná, jak říká Pavel Kelemen, který začínal s bikrosem - podobnou disciplínou ale ne na dráhařském oválu.

„Není to silniční závod, těžko se dá vymýšlet nějaká taktika nebo si nějak pomoct,“ říká Kelemen.

„Nečekal bych, že si nějak pomůžeme, jako tomu bylo v minulosti, protože tam je nějaká rivalita, na druhou stranu jsme pořád tým a pokud se to nepodaří jednomu z nás, tak doufám, že se to podaří tomu druhému,“ přeje si Tomáš Bábek, aby on nebo Pavel Kelemen, ale ideálně oba uspěli.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme