Pražské mistrovství Evropy v judu bude v listopadu. Výjimku dostaly i basketbal a volejbal

Mistrovství Evropy v judu, které se uskuteční od 19. do 21. listopadu v Praze, oficiálně dostalo výjimku od hlavní hygieničky Jarmily Rážové. Na twitteru o tom informoval předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička. Jeho úřad obdržel také souhlas s výjimkou pro pohárové zápasy volejbalistů Jihostroje České Budějovice a basketbalistů Nymburka.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek (vlevo) ve finále mistrovství světa v souboji s Japoncem Harasawou

Lukáš Krpálek (vlevo) ve finále mistrovství světa v souboji s Japoncem Harasawou | Foto: ISSEI KATO | Zdroj: Reuters

Judisté s výjimkou počítali už od minulého týdne, kdy vláda v pondělí povolila restart profesionálních soutěží a trénování profesionálů v halách. Tehdy Hnilička ujišťoval, že povolení pro judisty přijde. Nadšený z toho byl i olympijský vítěz a mistr světa Lukáš Krpálek, který bude v O2 Areně hlavní domácí hvězdou.

Jsem pozitivní na covid, vzkázal judista Krpálek. Olympijský vítěz přijde o turnaj v Budapešti

Číst článek

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří se o to zasadili. Bude to můj první turnaj v této zvláštní sezoně, o to jsem raději, že se uskuteční,“ vzkázal v úterý bezprostředně před odletem na kemp do Turecka, kde se nyní společně s reprezentačním týmem připravuje.

Mistrovství Evropy v judu se do Česka vrátí po 29 letech. Šampionát se měl původně uskutečnit na začátku května, ale pak se kvůli koronaviru i úpravě kalendářů postupně třikrát posunul až na závěr listopadu.

Vzhledem k hygienickým opatřením bude bez diváků a v uzavřené „bublině“, kde budou muset mít všichni účastníci negativní test na koronavirus a pohybovat se jen mezi hotelem a halou.

Basketbalový Nymburk díky výjimce bude moci 18. listopadu nastoupit k domácí premiéře v novém ročníku Ligy mistrů. Dosud hrál jen v Dijonu (61:85), v úterý čeká Středočechy odložený duel prvního kola v Burse. Volejbalisté Českých Budějovic mají oficiálně povoleno 19. listopadu sehrát domácí zápas osmifinále Poháru CEV proti Dynamu Moskva.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme