Beachvolejbalisté Perušič se Schweinerem jsou na mistrovství světa v play-off mezi 32 nejlepšími páry

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem se na mistrovství světa v Hamburku dostali do play-off pro 32 dvojic. Zpočátku dramatický, pak už jednoznačný zápas předkola proti domácí dvojici Jonathan Erdmann, Sven Winter vyhráli 26:24 a 21:14. Ve čtvrtek budou Češi bojovat o osmifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Hamburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Schweiner při zápase mistrovství světa

David Schweiner při zápase mistrovství světa | Foto: FB Beachvolleyball team Perušič & Schweiner

Perušič se Schweinerem v základní skupině skončili třetí s výhrou a dvěma prohrami a s touto bilancí se nedostali rovnou do play-off, kam z 12 párů na třetích místech postupovaly jen čtyři. K předkolu Češi nastoupili v posledním zápase dne pod umělými světly.

V dramatické koncovce první sady měli plážoví volejbalisté z Prahy nejprve tři setboly, pak stejný počet Němcům odvrátili a drama ukončil Schweiner úspěšným blokem na Wintera. V náporu Perušič se Schweinerem pak pokračovali a zlomené Němce vyřadili druhým ze sedmi mečbolů. Opět ho proměnil Schweiner, tentokrát útokem.

S Perušičem si tak při první účasti na mistrovství světa prodloužili šampionát nejméně o den a čekají, ke kterým favoritům je los přiřadí. V konečném pořadí skončí nejhůře na děleném 17. místě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme