Cyklistka Anna van der Breggenová se stala poprvé mistryní světa, Tereza Korvasová závod nedokončila

Mistryní světa v silničním závodě se stala v Innsbrucku poprvé v kariéře nizozemská cyklistka Anna van der Breggenová. Jediná česká zástupkyně ve startovním poli Tereza Korvasová přes 155 kilometrů dlouhý závod nedokončila.

Innsbruck (Aktualizováno: 17:24 29. 9. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna van der Breggenová v cíli cyklistického mistrovství světa

Anna van der Breggenová v cíli cyklistického mistrovství světa | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletá Van der Breggenová přidala v úterý v Rakousku do medailové sbírky z MS již třetí stříbro z časovky po Richmondu 2015 a loňském Bergenu.

V Richmondu dojela druhá rovněž v silničním závodu. V Innsbrucku získala stříbro v časovce družstev s týmem Boels-Dolmans, ale dnes na trati naprosto dominovala.

Rum i kravské zvonce. Atmosféru na trati cyklistického šampionátu můžete nejen slyšet, ale třeba i cítit

Číst článek

Až o tři minuty a 42 sekund později za úřadující olympijskou šampionkou dorazila do cíle stříbrná Australanka Amanda Sprattová. Třetí Italka Tatiana Guderzová ztratila na Van der Breggenovou dokonce pět a půl minuty.

Osmatřicátá žena z úterní časovky Korvasová zůstala nakonec ve startovním poli z českých reprezentantek sama.

„Nikola Nosková byla v srpnu nemocná a teď se v podstatě vrací, bylo by to pro ni strašně těžké. Je třeba se závodníky pracovat dlouhodobě, nemůžeme jim hned naložit, když nejsou stoprocentně připravení. Proto jsme se rozhodli, že Nikola nepojede,“ vysvětlil reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Akademická mistryně světa z časovky Korvasová byla zpočátku aktivní, do cíle ale nakonec nedojela, když ze závodu odstoupila dlouho před jeho koncem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme