Cyklistický šampionát odstartuje časovkou. ‚Pětka by byla super, jsem dobře připravený,‘ věří si Černý

Časovka mužů v sobotu zahájí světový šampionát v cyklistice. Česko reprezentuje v jízdě proti chronometru jediný zástupce, Josef Černý. Úřadující mistr republiky vyjede podle harmonogramu do závodu patnáct minut před 16. hodinou.

Bruggy Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Černý během loňské časovky.

Josef Černý během časovky | Foto: Heinz-Peter Bader | Zdroj: Reuters

„Kdybych byl do pětky, bylo by to super, když budu optimista. Nijak speciálně jsem na šampionát neladil. Když to bude desítka, tak to bude takový standard,“ řekl sebevědomě Josef Černý Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklistické MS odstartuje mužská časovka i s Josefem Černým. Více v příspěvku Markéty Salaj Svozilové

Má důvod si věřit. Na posledním třítýdenním závodu na španělské Vueltě skončil právě v časovkách dvakrát v první pětici.

Osmadvacetiletému českému reprezentantovi by měla vyhovovat i rovinatá trať. Startuje se u moře a konec bude po 43 kilometrech v historických Bruggách.

„Trať je rychlá, je tam pár technických úseků. Mohla by mi sedět. Myslím, že jsem dobře připravený, mohl by to být dobrý výsledek,“ netají Černý ambice.

Do závodu může jít s čistou hlavou. V jeho stáji Deceuninck-QuickStep mu totiž prodloužili smlouvu, o práci tak má český cyklista minimálně na příští rok postaráno.

„Oni jsou schopní ocenit práci a mentalitu závodníka. Nestavěl jsem se nikdy na zadní, když jsem měl něco udělat, jsem spíš loajální. Vidí všechnu tu práci okolo a jsou s tím spokojení,“ dodal Černý, který naposledy pomáhal na Vueltě ve sprintech svému týmovému kolegovi Fabiu Jakobsenovi.

Markéta Salaj Svozilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme