Mistrovství světa na Floridě bude, ujišťuje vedení veslařů. Hurikán Irma kanál přímo nezasáhl

Hurikán ve Spojených státech může mít dopad nejen na životy lidí, ale bude zajímat třeba také sportovce. I ty české. Na Floridě se totiž má už za necelé dva týdny konat mistrovství světa ve veslování.

Sarasota/Florida Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veslování (ilustrační foto)

Veslování (ilustrační foto) | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Organizační výbor mistrovství světa vyšetřuje dopad hurikánu Irma a neustále komunikuje s místními úředníky, letišti, hotely a dopravci. Oblast Sarasoty naštěstí nebyla hurikánem přímo zasažena a škody jsou naštěstí omezené,“ píšou organizátoři mistrovství světa ve veslování v oficiálním prohlášení.

Hurikán Irma zeslábl na tropickou bouři. Počet obětí stoupl na 38

Číst článek

Nová stanoviska vydávají každých 24 až 48 hodin podle aktuální situace. Oblast okolo kanálu stále není úplně zprůjezdněná, právě poničená infrastruktura může hrát při rozhodnutích o organizaci šampionátu velkou roli.

Na Floridě jsou aktuálně i mnohem poničenější místa. Kanál leží u Sarasoty, což je pár mil jižně od Tampy na západním pobřeží Floridy. A i když z těchto míst hodně lidí odjíždí na sever za jistotou bezpečí, nebylo zde řádění živlů tak ničivé. Pořadatelé zveřejnili fotografii, podle níž je cílová věž v Nathan Benderson Parku nepoškozená. 

Co se týče českého zastoupení, asistent manažera výpravy Michal Vabroušek říká, že teď už je vše připraveno a zařízeno a cokoli domluveného rušit by prakticky už ani nešlo.

„Všechno už je zaplacené, takže deadline, aby se to dalo bez komplikací zrušit, je dávno prošvihlý. Organizátor se samozřejmě bude snažit mistrovství uspořádat, takže pokud se nestane nic, co by mu vyloženě bránilo,“ konat se bude,“ věří pro Radiožurnál Michal Vabroušek.

Mistrovství světa ve veslování má na Floridě začít už za necelé dva týdny, konat se má od 24. září do 1. října.

František Kuna, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme