Kubová se dostala pod 57 vteřin a na znakařské stovce byla sedmá. Mistryní světa je Švédka Hanssonová

Plavkyně Simona Kubová skončila na mistrovství světa v krátkém bazénu sedmá v závodě na 100 metrů znak. Poprvé v sezoně se dostala pod hranici 57 sekund, dohmátla v čase 56,68 sekundy. Rychlejší byla jen ve svém nejúspěšnějším roce 2013. Vyhrála Švédka Louise Hanssonová (55,20).

Tento článek je více než rok starý.

Abú Zabí (Aktualizováno: 18:14 17. 12. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavkyně Simona Kubová

Česká plavkyně Simona Kubová | Foto: Norbert Scanella | Zdroj: Reuters

Třicetiletá Kubová byla s přehledem nejstarší finalistkou. Do vyvrcholení své první disciplíny na šampionátu v Abú Zabí proklouzla z osmého místa, ale v pátek od začátku bojovala o lepší pozici.

Seemanová kvůli problémům se zády nemůže pořádně dýchat. Na mistrovství světa proto končí

Číst článek

Nakonec nechala za sebou Bělorusku Anastasii Škurdaiovou a především si připsala výborný čas. S velkým přehledem si vyplnila přání dostat se ve finále pod 57 sekund. Tuto hranici pokořila o 32 setin.

„Jsem strašně nadšená, vůbec jsem to nečekala. Přála jsem si zaplavat pod 57 vteřin, je to můj nejlepší čas po osmi letech. A jsem šťastná, že jsem neskončila ve finále poslední,“ řekla Kubová Radiožurnálu.

Kubová zaplavala třetí nejlepší výkon v životě. Český rekord 56,28 vytvořila při zisku stříbra na ME v Herningu ještě jako Baumrtová.

Vyhrála Švédka Louise Hanssonová, která nechala o dvě setiny za sebou Kanaďanku Kylie Masseovou a vybojovala už druhé zlato v pátečním finálovém programu. Předtím se z něj radovala v polohové štafetě na 4x50 metrů, v níž Seveřanky vyrovnaly světový rekord. Louise a Sarah Hanssonovy, Sarah Sjöströmová a Michelle Colemanová zvítězily v čase 1:42,38, čímž napodobily výkon štafety Spojených států amerických z MS 2018. Američanky tentokrát skončily druhé, bronz získaly Nizozemky.

100 m znak: 1. L. Hanssonová (Švéd.) 55,20, 2. Masseová (Kan.) 55,22, 3. Berkoffová (USA) 55,40, ...7. Kubová (ČR) 56,68.

Markéta Salaj Svozilová, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme