VIDEO: Extrémní český skokan ladí formu před obhajobou stříbra na MS

Extrémní skokan do vody Michal Navrátil bude od pondělí obhajovat stříbrnou medaili na mistrovství světa. V korejském Kwangdžu má za sebou úvodní trénink na plošině vystavěné na východě města v areálu Univerzity Chosun v místech, kde běžně stojí atleticko-fotbalový stadion místní školy.

Kwangdžu (Jižní Korea) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na mistrovství světa v Koreji bude Česko reprezentovat sedm bazénových plavců. Před dvěma lety v Budapešti měli čeští plavci dvě finálové účasti díky sedmému místu Simony Kubové na 100 metrů znak a osmé příčce Jana Micky na patnáctistovce.

O první českou medaili ze světového šampionátu v plaveckých sportech po 14 letech se v roce 2017 postaral Navrátil, který skončil druhý.

Na cenný kov v extrémních skocích do vody může čtyřiatřicetiletý Čech zaútočit i letos. Sezónu Světové série sice začal devátým místem, ale postupně se dostal až na stupně vítězů. Průběžně mu patří čtvrté místo v hodnocení seriálu.

Jeho specialitou jsou skoky ze stoje na rukou, na které se postaví na hraně odrazové desky 27 metrů nad bazénem a z nich se pak odrazí k saltům a vrutům.

Favoritem šampionátu v extrémních skocích do vody bude Brit Gary Hunt, který vyhrál závod SP i tři ze čtyř podniků série Cliff Diving.

Extrémní skoky do vody jsou v Koreji naplánované na 22. až 24. července. Mistrovství světa zahájí soutěže v synchronizovaném plavání, dálkovém plavání, skocích do vody a vodním pólu. Bazénové plavání začne v neděli 21. července.

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme