Van Dijková si po 8 letech dojela pro titul mistryně světa, nizozemská cyklistka ovládla časovku

Nizozemská cyklistka Ellen van Dijková si na světovém šampionátu v Belgii dojela pro titul v jízdě proti chronometru. Čtyřiatřicetiletá závodnice vyhrála před Švýcarkou Marlen Reusserovou a krajankou Annemiek van Vleutenovou.

Bruggy Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ellen Van Dijková

Ellen Van Dijková | Zdroj: Reuters

Na třicetikilometrové trati dojely všechny tři medailistky v rozmezí 24 sekund. Zpočátku měla navrch úřadující evropská šampionka a držitelka olympijského stříbra z Tokia Reusserová.

„Netušila jsem to. Bylo to emotivní, byl to můj sen už dlouho znovu vybojovat titul mistryně světa. Tenhle rok všechno šlo dobře, ale vždycky tam byla Marlen Reusserová, která byla letos opravdu hodně silná a já veděla, že jsem na tom taky dobře. Ona mě v posledních pár týdnech vždycky porazila. Zajela jsem dobře, ale nebyla jsem si jistá, jestli to bude stačit,“ vyprávěla v rozhovoru po závodě Van Dijková.

Závod rozjela nejrychleji ze všech, ale nakonec se musela stejně jako loni spokojit se stříbrem.

Čtyřiatřicetiletá Van Dijková, která na loňském MS zkompletovala bronzem medailovou sbírku ze souboje s chronometrem, se vrátila na trůn po osmi letech. Reusserovou porazila o deset sekund, o dalších 14 sekund zpět zůstala olympijská vítězka Van Vleutenová.

Češky v časovce nestartovaly. Do závodu nezasáhla ani loňská šampionka z Imoly Nizozemka Anna van der Breggenová, která se chystá po sezoně ukončit kariéru.

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Bruggách a Lovani (Belgie) - časovka (30,3 km):

Ženy elite: 1. Van Dijková (Niz.) 36:05, 2. Reusserová (Švýc.) -10, 3. Van Vleutenová (Niz.) -24, 4. Nebenová (USA) -1:24, 5. Brennauerová (Něm.) -1:30, 6. Labousová (Fr.) -1:47.

Muži do 23 let: 1. Price-Pejtersen (Dán.) 34:29, 2. Plapp (Austr.) -10, 3. Vermeersch (Belg.) -12, ...34. T. Kopecký (ČR) -2:02.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme