České kanoistky do 23 let jsou mistryněmi světa ve vodním slalomu. Hlídky získaly šest z osmi medailí

Singlkanoistky Tereza Fišerová, Martina Satková a Eva Říhová vybojovaly titul mistryň světa do 23 let. České hlídky získaly úvodní den šampionátu vodních slalomářů v Krakově celkem šest medailí z osmi možných. Fišerová ke zlatu z kategorie C1 přidala i stříbro mezi kajakářkami.

Krakov (Polsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoistka Tereza Fišerová na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v roce 2018.

Singlkanoistky Tereza Fišerová (na snímku), Martina Satková a Eva Říhová vybojovaly titul mistryň světa do 23 let | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Před rokem na mistrovství světa juniorů a třiadvacítek si české posádky vyjely v závodech hlídek rovněž šest medailí. V úterý v Polsku posbíraly zlato, tři stříbra a dva bronzy. Vítězné kanoistky jako jediné zajely čistě a vyhrály o tři a půl sekundy před Francií.

Kajakářka Amálie Hilgertová skončila v úvodním závodě Světového poháru v Londýně osmá

Číst článek

S kajakářkami Amálií Hilgertovou a Gabrielou Satkovou si v úterý Fišerová zajistila i stříbro, s Francouzkami prohrály o 2,43 vteřiny. Před necelými dvěma týdny přitom ve stejné sestavě triumfovaly na mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši.

„Jsem ráda, že nám to s holkami vyšlo a bude česká hymna znít. Oproti Liptovskému Mikuláši jsem si to dnes trochu prohodila,“ uvedla Fišerová. Druzí skončili v kategorii K1 také junioři i juniorky, bronz pak brali kanoisté do 23 let a juniorské kanoistky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme