Finále kajakářek na mistrovství světa bude bez Češek. Fišerová i Galušková vypadly v semifinále

České kajakářky Antonie Galušková a Tereza Fišerová nepostoupily na mistrovství světa ve vodním slalomu v Augsburgu do finále. Juniorská světová šampionka z roku 2019 Galušková v semifinále skončila sedmnáctá. Fišerová se i kvůli padesátisekundové penalizaci zařadila na předposlední 29. pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Augsburg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Fišerová

Tereza Fišerová | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ČTK / PR

Jednadvacetiletá Galušková nezopakovala finálovou účast z loňského mistrovství světa v Bratislavě, kde skončila šestá. Za postupovou desítkou zaostala o 4,68 sekundy.

Nevšední příběh rodiny vodních slalomářů: ‚Jezdíme za Ameriku, ale zachováváme českou kulturu‘

Číst článek

„Měla jsem tam jeden ťuk, kterého jsem si moc nevšimla, ale věděla jsem, že by tam možná mohl být. A uteklo mi to dole, kde ty kombinace byly opravdu záludné. Na konci trati to není nic jednoduchého a mně v té jedné vyjížděčce nevyšla voda,“ řekla Galušková.

Fišerová, která na šampionátu absolvuje všechny disciplíny a v neděli bude bojovat o medaile i v kanoi, měla s náročnou tratí ještě větší problémy.

Fišerové vypadlo z ruky pádlo. I tak ale zvládla jízdu dokončit.

„Říkala jsem si, že mi ta trať bude sedět, protože je náročnější, bohužel to tak nebylo. Nejelo se mi úplně dobře, myslím, že bylo vidět, že odshora dolů to úplně neklouzalo. Přišly tam dva doteky, jedna padesátka, bohužel. Doufám, že se na neděli vyspím lépe,“ prohlásila Fišerová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme