Kajakáři Prskavec a Přindiš zvládli semifinále a na mistrovství světa pojedou o medaile

Čeští kajakáři Vít Přindiš a Jiří Prskavec postoupili na mistrovství světa ve vodním slalomu v Augsburgu do finále. V semifinále neuspěl mezi muži pouze Ondřej Tunka a také obě ženské reprezentantky Antonie Galušková a Tereza Fišerová. Přindiš postoupil ze třetího místa a loňský olympijský vítěz z Tokia Prskavec z páté pozice. Finále startuje ve 12:42.

Augsburg Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec a Vít Přindiš

Jiří Prskavec a Vít Přindiš | Foto: Iva Roháčková

Tunka na 21. místě zaostal za finálovou desítkou o 5,92 sekundy. Juniorská světová šampionka z roku 2019 Galušková v semifinále skončila sedmnáctá o 4,68 sekundy za postupem. Fišerová se i kvůli padesátisekundové penalizaci zařadila na předposlední 29. pozici.

V kariéře získal medaile téměř všude. Kajakář Přindiš bude na mistrovství světa jedním z favoritů

Číst článek

Čtvrteční první část kvalifikace vyhrál Přindiš před Prskavcem, semifinálové jízdy proto oba uzavírali. Mistr světa z let 2015 a 2019 a majitel dalších dvou stříbrných medailí Prskavec s časem 95,86 skončil pátý kvůli „šťouchu“ na brance číslo 9, jinak by předčil čas vítězného Slovince Petera Kauzera.

„Já bych to popsal tak, že augsburští bohové, nebo respektive bohové Eiskanalu byli dneska hodně proti mně. O to víc si vážím postupu, protože v podstatě v prvních dvou přejezdech, možná v druhém to byla trochu moje chyba, nicméně v tom prvním si stojím za tím, že jsem tam měl velikou smůlu na vodu. Šel tam bublák, který je fakt jednou za dlouho, a ten mě srazil dolů,“ řekl Prskavec.

„Věděl jsem, že jsem ztratil spoustu času a v podstatě jsem to dokázal hodit za sebe a pustit se do té své skoro bych až řekl vítězné jízdy, kterou jezdím ve finále, a tím jsem všechno dokázal sjet. Nevím, jestli tam je přede mnou někdo se šťouchem, ale bude to patřit určitě k těm nejrychlejším časům. Takže já to beru tak, že jsem strašně pyšný na to, co jsem dokázal v semifinále předvést. Rezerva tam je,“ doplnil Prskavec.

Atmosféra na kanálu v Augsburgu

Přindiš, který má stříbro z mistrovství světa z roku 2017, zajel čistě a o 55 setin za vítězem vyjel třetí pozici.

„Sjedu si finálovou jízdu na nejslavnější trati na světě před obrovským publikem, už to je pro mě vlastně vítězství, protože jsem se na to hrozně těšil, že tady budeme moct závodit. Doufal jsem, že postoupím do finále, a postoupil jsem relativně ne úplně hladce, ale bez větších problémů, takže jsem spokojený,“ uvedl Přindiš.

Šampionovi před pěti lety Tunkovi, který tehdy předčil právě Přindiše, boj o finále nevyšel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme