Sestry Satkovy postoupily do finále mistrovství světa mezi kanoistkami. Fišerová v semifinále vypadla

Sestry Satkovy postoupily na mistrovství světa ve vodním slalomu do finále. Dvacetiletá obhájkyně bronzu Gabriela jako čtvrtá nejlepší semifinalistka, o tři roky starší Martina byla devátá. Spolufavorizovaná Tereza Fišerová se stejně jako na kajaku mezi desítku nejlepších neprosadila a z Augsburgu se vrátí bez medaile, protože se nekvalifikovala ani do vyřazovacích jízd v extrémním slalomu, v němž je úřadující mistryní Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Augsburg (Aktualizováno: 12:07 31. 7. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Satková

Gabriela Satková | Foto: Iva Roháčková

Gabriela Satková zajela čistou jízdu, ale i s dvousekundovou penalizací ji předčily tři soupeřky v čele s nejrychlejší ženou v Eiskanalu, olympijskou vítězkou Jessicou Foxovou. Hvězdná Australanka předvedla o 2,54 sekundy lepší výkon, Martina Satková za ní s jedním dotykem branky zaostala o 6,22 sekundy.

Na tomhle výsledku mají zásluhu všichni okolo mě, radoval se mistr světa ve vodním slalomu Přindiš

Číst článek

Druhá žena pořadí Světového poháru na kanoi i kajaku Fišerová od počátku nabírala ztrátu a v závěru se málem zvrhla. Eskymácký obrat tentokrát na rozdíl od páteční první kvalifikační jízdy na poslední chvíli odvrátila, ale utekly jí další sekundy. Za Foxovou zaostala i s jednou penalizací o téměř 15 sekund a skončila devatenáctá.

Čtyřiadvacetiletá Fišerová stále čeká na kanoi na individuální zlato z velké soutěže. Z mistrovství světa má ve sbírce stříbro a bronz, na mistrovství Evropy byla třikrát druhá a letos v Liptovském Mikuláši třetí.

„Nevím, čím to bylo. Myslím, že jsem se do tohoto mistrovství světa potýkala se spoustou problémů, které nechci jmenovat. Jsem v podstatě ráda, jak jsem to sjela. Myslím, že dobře na to, v jakých pocitech jsem třeba po včerejšku byla,“ prohlásila Fišerová.

„Jsem na sebe hrdá, že jsem dojela se vztyčenou hlavou. Cítím radost, že už to mám za sebou. Pocity se střídají. Ta jízda nebyla moc povedená, ale snažila jsem se a bojovala, bohužel to nestačilo. Ale je to něco, co mi pomůže do příště, protože mi to dá spoustu zkušeností,“ konstatovala.

„Včera jsem brečela, potřebovala jsem to ze sebe dostat. Kdo by nebrečel v mém případě. Zkoncentrovala jsem se dobře na dnešek. Teď se těším, až si odpočinu a dám si od vody na chvilku volno. Od začátku sezony toho bylo opravdu moc. A vrátím se silnější,“ dodala Fišerová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme