‚Všechny nás to povzbudí.‘ Kanoistky Satkovy a Fišerová zažily nervy, nakonec byly zlaté

Češi mají zlato hned v první den mistrovství světa ve vodním slalomu. Loňský titul obhájily v německém Augsburgu kanoistky Martina a Gabriela Satkovy a Tereza Fišerová v týmovém závodě. Kajakáři i kajakářky skončili na čtvrtém místě, kanoisté byli šestí.

Ausburg Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České kanoistky (zleva) Tereza Fišerová, Martina Satková a Gabriela Satková vyhrály závod hlídek

České kanoistky (zleva) Tereza Fišerová, Martina Satková a Gabriela Satková vyhrály závod hlídek | Foto: Iva Roháčková | Zdroj: www.kanoe.cz, ČTK

Pořádné nervy zažívaly české kanoistky v týmové soutěži na mistrovství světa ve vodním slalomu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reakce českých kanoistek, když se dozvěděly, že získaly zlatou medaili na mistrovství světa

Hned v úvodu chybovaly, a protože v cíli chyběla výsledková tabule, myslely si, že tím závod úplně pokazily. Pak jim řekli, že jsou druhé, nakonec ale získaly zlato.

Nejprve bylo v cíli napsáno druhé místo, organizátoři ale po kontrole videa jeden dotek branky české trojici umazali – a bylo to zlato.

„Jsme za to hrozně rády, protože pocit po dojetí nebyl dobrý, navíc v cíli není výsledková tabule, na které bychom to viděly, takže jsme nic nevěděly a byly zklamané. Když se nás ostatní z týmů ptali, proč jsme smutné, tak jsme zjistily, že to tak špatné nebylo,“ vysvětlovala pro Radiožurnál po závodě Martina Satková.

S gratulací přispěchal i šéftrenér české reprezentace Jiří Prskavec starší. „Gratuluji! Jste to napínaly, holky, hned od začátku. Ale už je to oficiální,“ radoval se trenér a otec olympijského vítěze z Tokia Jiřího Prskavce mladšího.

Vítězná sestava

Trio sestry Satkovy a Tereza Fišerová obhájilo titul ve stejném složení jako loni v Bratislavě.

Kanoistky slaví na mistrovství světa zlato z hlídek, kajakáři skončili těsně pod stupni vítězů

Číst článek

„Ty závody nejdou vůbec srovnávat. Já jela s holkama po dlouhé době v týmu loni, takže to pro mě byla docela novinka. Možná dnes to bylo o to těžší, že tu cítíme tlak domácích a já udělala chybu hned na první části trati, kdežto v Bratislavě jsme jely téměř bezchybnou jízdu. Dnes to bylo o něco těžší,“ zhodnotila Martina Satková.

Vynikající atmosféra překvapila i její sestru Gabrielu.

„Byla jsem překvapená z atmosféry, protože na to opravdu nejsme v týmech zvyklí. Oproti Bratislavě to bylo těžší, protože atmosféra byla neskutečná a tlak diváků jsem hodně cítila, ale užívám si to. Tak to má být, dělá to ten závod ještě lepší a těším se na následující dny,“ dodala Gabriela Satková.

„Já myslím, že nás to všechny velice povzbudí. Potom, co jsme odstartovaly a byly dvě bramborové medaile, tak to nebylo úplně hezké. Teď jsme, myslím, v týmu celkově zvedli náladu,“ říká Tereza Fišerová, která společně se sestrami Satkovými získala zlato na mistrovství světa.

Jan Suchan, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme