Přichází v nejdůležitějších momentech, řekl o videu v superfinále florbalistů trenér Mladé Boleslavi

Videorozhodčí už není běžný jen ve fotbalových nebo hokejových zápasech, začíná fungovat i v českém florbale. V superfinále, ve kterém Mladá Boleslav nakonec porazila Tatran Střešovice 2:1 v prodloužení, ale rozhodoval nezvykle dlouhých sedm minut.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalisté Mladé Boleslavi slaví titul

Florbalisté Mladé Boleslavi slaví titul | Foto: Martin Flousek | Zdroj: Český florbal

Superfinálovými zápasy v sobotu vyvrcholila ženská i mužská nejvyšší domácí soutěž ve florbale.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí florbalové superfinále hráči Mladé Boleslavi a Střešovic

Zatímco ženský boj o titul, ve kterém Ostrava porazila Chodov, měl hladký průběh, ten mužský mezi Mladou Boleslaví a Střešovicemi se na několik minut zastavil kvůli videokontrole.

„Myslím si, že to na tom bylo to nejhorší, že to trvalo tak dlouho. Kdyby rozhodčí pískl, že gól není uznanej, tak se jede dál, ale takhle nás to znervóznělo, protože místo 2:0 to bylo pořád 1:0 a stálo nás to nějaké psychické síly. Je to pilotní program to video, ale přichází v nejdůležitějších momentech sezony,“ litoval nakonec neuznané branky Mladé Boleslavi trenér Petr Novotný.

Adam Hemerka totiž při rozehrávce z rohu hřiště lehce strčil do míčku, a až pak ho řádně posunul spoluhráči. Právě nepovolený dvojdotyk tak připravil Středočechy o vedení 2:0.

„Já jsem si toho všiml při rozehrávce, že rozehrál nadvakrát, protože se poprvé lekl. Naštěstí mezitím nebylo přerušení, rozhodčí to nechtěli původně uznat, ale nakonec se to podařilo přemluvit a vyšlo to,“ přiznal trenér Střešovic Milan Fridrich.

Rozhodující trefa

Jeho svěřenci později dokázali vyrovnat na 1:1, a vynutili si tak ve svém prvním finále od roku 2015 prodloužení. V něm rozhodl mladoboleslavský Daniel Šebek.

„Byla to teda nestandartně dlouhá pauza, ale mě osobně to nerozhodilo. Říkali jsme si, že ať do dopadne jakkoliv, tak hrajeme dál a nenechali jsme se tím rozhodit, což je hrozně důležitý.“ měl radost Šebek, že videorozhodčím odvolaný gól Středočechy neovlivnil. Mladá Boleslav vyhrála 2:1 v prodloužení a obhájila titul.

V ženském superfinále se staly mistryněmi historicky poprvé florbalistky FBC Ostrava, které zvítězily 4:2 nad pražským Chodovem.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme