‚V Oktagonu je pořád jen jeden král.‘ Vémola v Brně porazil Ďatelinku, duel ukončil v prvním kole

Bojovník MMA Karlos Vémola bez problémů porazil v hlavním zápase akce Oktagon 22 v Brně Slováka Milana Ďatelinku. Duel, před kterým nesplnil váhový limit a přišel kvůli tomu o mistrovský pás organizace ve střední váze, ukončil Vémola již v prvním kole. Soupeře přinutil, aby se vzdal. Nejlepší Češka v MMA Lucie Pudilová porazila jednoznačně na body Maiju Suotamaovou z Finska.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlos Vémola řve jako jeho oblíbený lev

Karlos Vémola. | Zdroj: Profimedia

„Všichni, co mě znáte, víte, že jsem profík nebo se snažím. Třicet let shazuji do váhy a nikdy se mi to nestalo. Všichni, co mě kritizujete, sáhněte si do svědomí. Osmdesát procent lidí v České republice má problémy s váhou. Omluvit bych se tak chtěl jen Ďatlovi,“ řekl Vémola, kterému chybělo ke splnění váhového limitu 0,6 kg.

Ten, co srazil Conora McGregora na kolena. Dustin Poirier se rval už ve škole, odvetu by rádi oba dva

Číst článek

Protože Ďatelinka s duelem přesto souhlasil, zápas se uskutečnil a favorizovaný Vémola jej ukončil za 2:12 minuty. „Vzali jste mi pás, ale platí, že v Oktagonu je pořád jen jeden král,“ uvedl pětatřicetiletý bojovník, jenž hned nabídl slovenskému soupeři odvetu. K té ale podle vyjádření promotérů organizace prakticky jistě nedojde.

Pudilová do zápasu proti o devět let starší Fince nastoupila jako náhradnice za Polku Martu Waliczekovou a na závěrečnou přípravu měla jen tři dny. „Jak to bylo všechno narychlo, tak se ani pořádně nedokážu radovat. Nejnáročnější bylo shodit váhu a teď jsem docela unavená,“ řekla Pudilová po taktické bitvě, kterou skvěle zvládla. Po odchodu z elitní organizace UFC vyhrála potřetí za sebou.

Ještě výraznější výhru si připsala Slovenka Luci Szabová, která po 90 sekundách prvního kola nohou knokautovala Christinu Netzaovou z Řecka. „Jsem ráda, že to vyšlo, protože jsem tento high kick trénovala na každém tréninku. A jsem vždy ráda, když se takto zúročí práce, kterou do mě někdo vkládá,“ uvedla Szabová, která si v Oktagonu připsala třetí výhru v řadě a opět před limitem.

Ve sledovaném zahraničním duelu porazil na body Francouz Alex Lohoré španělského soka Tata Primeru.

🇨🇿 Karlos Vémola a jeho naprosto dominantní vítězství 1. kole! #VoktagonuJeJenomJedenKral #OKTAGON22

23:19 – 27. 03. 2021

7 159

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme