VIDEO: Smrt otce ho nezlomila, neporažený Chabib obhájil pás pro šampiona UFC. Pak ukončil kariéru

Dagestánský zápasník Chabib Nurmagomedov zůstává v UFC i nadále neporažený. V zápase s Američanem Justinem Gaethjem, kterého ukončil submisí ve 2. kole, obhájil svůj pás pro šampiona lehké váhy a o chvíli později oznámil, že končí kariéru.

Abú Dabí (Aktualizováno: 6:52 25. 10. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Tohle byl můj poslední zápas,“ oznámil Chabib, který se po uškrcení svého soupeře v slzách sesul k zemi a modlil se za svého zesnulého otce. „Za žádných okolností se nevrátím,“ dodal a své rukavice nechal ležet uprostřed oktagonu.

Strůjce Chabibova úspěchu zemřel. Otec neporaženého UFC šampiona podlehl následkům koronaviru

Číst článek

Chabibův otec a zároveň trenér Abdulmanap zemřel letos v létě na následky nákazy koronavirem. Bez něj ztratilo pro Chabiba zápasení smysl. Podle svých slov navíc slíbil matce, že tohle bude opravdu jeho poslední zápas. „Dal jsem své slovo a já slovo držím,“ dodal.

29 - 0

Orel z Dagestánu, jak se nejúspěšnějšímu zápasníkovi v historii UFC přezdívá, tedy ukončil kariéru na absolutním vrcholu. Během svého působení v nejprestižnější MMA organizaci světa proslul hlavně vzájemnými zápasy s Irem Conorem McGregorem, které v mnohých směrech překročily hranice sportu.

McGregorův návrat opět rozdmýchal nenávist vůči Dagestánu. Kdy a kde vznikla ‚válka gangů‘?

Číst článek

Chabibova bilance 29 vítězství bez prohry bude velmi pravděpodobně ještě dlouho nedostižnout metou pro všechny ostatní MMA zápasníky.

Fanoušci sice nikdy neuvidí „zakletý“ souboj s Tony Fergusonem a odvetu s Conorem McGregorem, ale ani jeden z bojovníků by na Nurmagomedově neporazitelnosti pradvěpodobně stejně nic nezměnil.

Chabib po vítězném zápase umístil na svůj instagram vzpomínkovou fotku s otcem:

tat, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme