Naskytla se příležitost a já ji využil, radoval se Procházka po velkém triumfu v UFC

Bojovník MMA Jiří Procházka je novým šampionem polotěžké váhy organizce UFC a stal se tak prvním českým šampionem v rámci této prestižní organizace. Brazilce Glovera Teixeiru porazil v pátém kole po submisi neboli škrcení. A to jen 28 sekund před koncem časového limitu celého zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

Singapur Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nechybělo málo a moderátor singapurského galavečera by vyhlašoval jiné jméno než to českého zápasníka. Vyrovnaná bitva s Brazilcem Teixeirou totiž málem skončila vítězstvím jihoamerického zápasníka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Naskytla se příležitost a já ji využil, radoval se Procházka po velkém triumfu v UFC

V posledním pátém kole vedl Teixeira na body. Jenže 28 sekund před koncem se podařilo Procházkovi dostat Brazilce do škrcení.

„Jak jsem říkal před zápasem, byl jsem připravený to ukončit kdykoliv a jakýmkoliv způsobem. To škrcení přišlo samo – prostě se naskytla příležitost a já ji využil,“ říkal Procházka bezprostředně po zápase.

Škrcení, tedy submise a navíc v samotném konci souboje, není totiž pro Procházku typický styl, kterým by končil zápasy. To potvrdil i profesionální zápasník MMA Matúš Juráček.

„Myslím, že to nečekal vůbec nikdo. Všichni, co jsme na ten zápas tipovali, jsme říkali, že Jirka bude nejsilnější v prvních třech kolech, kdy zvítězí na K. O. Ten zápas se ale vyvíjel tak, jak to nikdo netipoval,“ řekl Juráček Radiožurnálu.

VIDEO: Česko má historicky prvního šampiona UFC. Procházka po pěti kolech uškrtil soupeře a slaví

Číst článek

Procházka ale dokázal všechny překvapit a po úspěšné škrtící technice získal v pátém kole titul v polotěžké váze.

„Tenhle úspěch znamená ohromně moc ne jen pro české MMA, ale pro celý český sport. Jsem strašně rád, že se to Jirkovi povedlo. Pamatuju si ho v dobách, kdy jsme společně zápasili na galavečeru GCF v Mladé Boleslavi. Kdyby nám tenkrát někdo řekl, že jeden z nás, kteří tam bojujeme, bude šampionem v UFC, tak bychom asi nevěřili,“ připomněl Juráček devítiletou Procházkovu cestu od zápasů na Mladoboleslavsku až po titul v organizaci UFC.

A že jde o velký úspěch navíc dodávají i reakce na sociálních sítích. Procházkovi a České republice třeba poblahopřál samotný Conor McGregor.

Big fight night for the Czech Republic! The @UFC!
World fucking domination! 🌎❤️

02:56 – 12. 06. 2022

1287 22139

Petr Mathauser Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme