Budoucnost moderního pětiboje je i po konci Davida Svodody díky Martinu Vlachovi a Marku Gryczovi světlá

Někteří lidé neumějí žádný sport a oni jich musejí zvládat pět a ještě na dobré úrovni. Moderní pětibojaři. Ti čeští patří léta k těm nejlepším. Vždyť David Svoboda se stal olympijským vítězem a medaile z velkých akcí získali třeba taky Libor Capalini nebo Jan Kuf. A špatné by to nemuselo být ani v příštích letech. Ukázalo to i juniorské mistrovství světa v Kladně.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Grycz a Martin Vlach

Marek Grycz a Martin Vlach

Ano, jistě, mohlo to být ještě lepší, v soutěži jednotlivců doběhl Martin Vlach v době, kdy už egyptská výprava nějakou tu chvíli pořádně oslavovala zlato svého závodníka.

Pětibojaři Kuf a Přibylová vyhráli smíšenou štafetu na SP v Sofii. ‚Mám jen slova chvály,‘ říká trenér Kučera

Číst článek

„Ani bych neřekl, že jsem přemýšlel o cenném kovu, spíše jsem přemýšlel o vyšších příčkách, protože se mi konečně povedl šerm, což je jinak moje slabá disciplína. Nakonec je z toho něco mezi, ani vítězství, ani porážka. Šesté místo je ale naprosto v pořádku,“ hodnotil pro Radiožurnál Martin Vlach.

To Marek Grycz, který obhajoval stříbro, ani nepostoupil z kvalifikace.

„V rámci pětiboje je udržení vyrovnanosti výkonnosti strašně těžké. Takový výkyv není neobvyklý, stává se to,“ říká vedoucí trenér pražské Dukly a olympijský medailista z Atén Libor Capalini.

Trénování, studium i 'pětibojařský grandslam.' David Svoboda se po konci kariéry nudit nebude

Číst článek

Právě šerm Vlachovi i Gryczovi mnohem lépe vyšel ve štafetě, kterou spolu na kladenském šampionátu vyhráli.

„Potenciál tam je, takže je to jenom o tom, jestli zdravotně vydrží a jestli to budou chtít dál dělat,“ říká Capalini.

Navazovat čeští talentovaní pětibojaři rozhodně mají na koho. Stačí zmínit držitele olympijských medailí z nedávné doby: kromě Libora Capaliniho ještě Davida Svobodu.

„Tím, jak se dokázali dlouho udržet v absolutní špičce, jsou pro mě obrovským zdrojem inspirace. Rád bych někdy dokázal to, co oni, ale to je ještě dlouhá cesta,“ uzavírá Martin Vlach.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme