Medaile po třech letech. Moderní pětibojaři Kuf a Vlach získali na mistrovství světa stříbro

Moderní pětibojaři Jan Kuf a Martin Vlach získali na mistrovství světa v Mexiku stříbrnou medaili ve štafetě. Zvítězili Francouzi Alexandre Henrard a Valentin Belaud, kteří českou dvojici v závěrečné kombinaci běhu a střelby porazili o pět sekund.

Tento článek je více než rok starý.

Mexiko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Vlach a Jan Kuf, stříbrní medailisté z MS

Martin Vlach a Jan Kuf, stříbrní medailisté z MS | Foto: Filip Komorous

„Neudělali jsme žádné velké chyby, proto jsme získali medaili. Je to tu opravdu pěkné, všechno je na jednom místě, jediná komplikace je nadmořská výška,“ řekl po finále Jan Kuf.

Budoucnost moderního pětiboje je i po konci Davida Svodody díky Martinu Vlachovi a Marku Gryczovi světlá

Číst článek

V druhé finálové disciplíně šampionátu v Mexiku startovalo 18 dvojic. Třetí místo obsadili s půlminutovým odstupem Bulhaři Todor Michalev a Javor Pešlejevski.

Čeští reprezentanti začali čtvrtým místem v šermu, v plavání pak byli až jedenáctí, ale vydařený parkur je posunul do boje o medaile. V závěrečné disciplíně dosáhli Kuf s Vlachem druhého času, lepší byli jen Francouzi.

V Mexiku, kde pětibojařské soutěže ovlivňuje i značná nadmořská výška, se na závody chystají také Ondřej Polívka, Martin Bilko a Eliška Přibylová. V neděli je na programu MS smíšená štafeta, v dalších dnech se uskuteční kvalifikace, ve středu bude finále žen a ve čtvrtek finálový závod mužů.

Dosud poslední českou pětibojařskou medailí z MS bylo před třemi lety zlato Kufa a Natálie Dianové ve smíšených štafetách.

Stupně vítězů štafetového závodu. Martin Vlach a Jan Kuf jsou první zleva | Foto: Florent Boas | Zdroj: UIPM

Mistrovství světa v moderním pětiboji v Mexiku:
Muži - štafeta:
1. Henrard, Belaud (Fr.) 1518, 2. Kuf, Vlach (ČR) 1513, 3. Michalev, Pešlejevski (Bulh.) 1482.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme