Moderním pětibojařkám na Světovém poháru v Praze vládla Britka Frenchová, nejlepší Češka byla 31.

Závod Světového poháru v moderním pětiboji v Praze vyhrála Britka Kate Frenchová. Eliška Přibylová po nedávném zranění nohy obsadila 31. místo mezi 36 startujícími. Česká reprezentantka se dostala do finále na poslední chvíli, když nahradila nemocnou Polku Annu Maliszewskou.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva druhá Gulnaz Gubajdullinová z Ruska, vítězka Kate Frenchová z Británie a třetí Jessica Varleyová z Británie.

Zleva druhá Gulnaz Gubajdullinová z Ruska, vítězka Kate Frenchová z Británie a třetí Jessica Varleyová z Británie. | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

„To bylo obrovské překvapení. Vůbec jsem s tím nepočítala a radost pak byla samozřejmě veliká,“ uvedla Přibylová v tiskové zprávě. Finále na domácí půdě si o to víc užila. V podobné situaci se ocitla už podruhé.

„Eliška je dítě štěstěny. To, že někdo před finále odstoupí, se stává jen výjimečně, ale jí se to stalo už kdysi na mistrovství světa juniorů,“ řekla s úsměvem osobní trenérka Sylvie Černá.

Čtyřiadvacetiletá česká závodnice si ve finále vedla dobře zejména v parkuru, kde chybovala pouze jednou. „Eliška nechala veškeré síly v semifinále, kde zase ukázala, že do té špičky patří. V tréninku je po zranění vlastně teprve měsíc, takže myslím, že předvedla dobrý výkon,“ uvedla Černá.

Její svěřenkyně si koncem března poranila nohu po pádu z koně. Přibylová by se měla představit ještě v pondělní smíšené štafetě.

V nedělním finále mužů se představí i Jan Kuf, Martin Bilko, Martin Vlach a David Kindl.

Světový pohár v moderním pětiboji v Praze:
Ženy: 1. Frenchová (Brit.) 1391, 2. Gubajdullinová (Rus.) 1377, 3. Varleyová (Brit.) 1356, ...31. Přibylová (ČR) 1222.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme