Moje nohy vypadají unaveně, napsal polský cyklista k fotce z Tour de France

Tour de France je největším cyklistickým závodem na světě. Že se jedná o náročný sport, dokumentuje mimo jiné fotka, kterou na svém instagramovém profilu zveřejnil polský závodník Pawel Poljanski.

Rhône-Alpes Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polský cyklista Pawel Poljanski zveřejnil na sociálních sítích fotku svých nohou po jedné z etap Tour de France.

Polský cyklista Pawel Poljanski zveřejnil na sociálních sítích fotku svých nohou po jedné z etap Tour de France. | Foto: Instagram Pawla Poljanského

Sedmadvacetiletý Polák po dojezdu šestnácté etapy upoutal na sociální síti Instagram fotkou svých nohou, na kterých vystupují žíly. Ukázal, jak je cyklistická Tour de France mimořádně náročná po fyzické stránce. „Po šestnácti etapách vypadají moje nohy trochu unaveně,“ dodal v popisku.

After sixteen stages I think my legs look little tired #tourdefrance

Příspěvek sdílený Paweł Poljański (@p.poljanski),

Podle expertů je příčinou takto vystouplých žil masivní průtok krve v nohách. Během samotné jízdy se podobných výjevů nedočkáte. Po dokončení etapy ale zůstává v končetinách hodně krve, která způsobuje podobné úkazy, jaké jsou vidět na fotce polského reprezentanta.

Doktor Bradley Launikonis z Fakulty biomedicínských věd z univerzity v Queenslandu sdělil listu Daily Mail, že tyto problémy potkají jen profesionály a rekreačních cyklistů se netýkají. „Větší objem krve zůstává v žilách i po závodě, proto jsou tak vystouplé,“ říká.

„Do nohou se dostává více krve než obvykle. Rekreačním cyklistům se nic podobného nestane, mluvíme o profesionálních sportovcích,“ dodává Launikonis. Podobné fotky se dostaly na sociální sítě už v předchozích ročnících Tour de France. Před třemi lety se „chlubili“ Chris Froome nebo Bartosz Huzarski.

Poljanski se spolu s dalšími cyklisty postaví ve čtvrtek ke startu osmnácté etapy na Tour, která povede z Brianconu do Col d’Izoard. Cyklisté si budou muset poradit se 179,5 kilometry.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme