Motivace pro Kulhavého: zlaté kolo rivala Schurtera má v Novém Městě připomenout jeho úspěchy

Na olympijských hrách v Londýně i v Riu si rozebrali dvě nejcennější medaile. V Novém Městě na Moravě nikdo jiný než ti dva nevyhrál. Jaroslav Kulhavý a jeho švýcarský sok Nino Schurter by se o vítězství v závodu Světového poháru bikerů měli poprat i v neděli.

Tento článek je více než rok starý.

Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý dojíždí do cíle druhý za Ninem Schurterem.

Jaroslav Kulhavý dojíždí do cíle druhý za Ninem Schurterem. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Oba v kariéře vyhráli, co se dalo. Oba jsou olympijští vítězové i mistři světa a soupeří spolu od chvíle, kdy začali závodit na mezinárodní úrovni. Zatímco pro Jaroslava Kulhavého je trať v Novém Městě na Moravě tou domácí a vyhrál na ní dvakrát, Nino Schurter si tady připsal už čtyři triumfy. „Vždycky se mi tady dařilo, jedná se o mojí asi nejúspěšnější trať," usmíval se v rozhovoru pro Radiožurnál Švýcar.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závod elitních bikerů slibuje souboj Kulhavého se Schurterem

Dodal ale, že nikde není psáno, že jeho, Jaroslava Kulhavého nebo třeba Juliena Absalona nemůže v Novém Městě vystřídat na stupních vítězů někdo jiný. Český reprezentant s tímto tvrzením souhlasí, i když podle něj není nezbytné vědět, jak na tom soupeři před závodem jsou.

„Před dvěma lety jsem to taky nevěděl a nakonec jsem tady vyhrál. Člověk neví, kdo ladí formu na světový pohár a kdo ne," řekl český reprezentant. Přesto se očekává, že by se o triumf měli rvát dva výše zmínění bikeři. Kulhavého by mohlo motivovat, že Schurter pojede nejen v dresu mistra světa, ale i na bicyklu připomínajícím vítězství na olympijských hrách v Riu.

„Mám úplně nové kolo ve zlaté barvě. Pojedu na něm poprvé. Je fajn, že mi něco takového přichystali," uvedl Švýcar. Trať v Novém Městě na Moravě mu sedí a před závodem elitních bikerů si ji pochvaloval. Jeho souboj s Kulhavým a zbytkem pelotonu odstartuje ve 14:15.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme