Salač havaroval v tréninku na Velkou cenu Valencie. O víkendu už jediný český zástupce závodit nebude

Motocyklový jezdec Filip Salač si v tréninku na Velkou cenu Valencie při pádu poranil hrudník a ve víkendovém závodě mistrovství světa bude chybět. Osmnáctiletý český reprezentant havaroval v dopoledním tréninku, ve kterém stihl odjet jen tři kola a uzavřel výsledkovou listinu.

Tento článek je více než rok starý.

Valencie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Salač během Velké ceny Brna

Filip Salač během Velké ceny Brna | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Jediný český účastník MS, jenž startuje v kategorii Moto3, odpoledne na svém instagramovém účtu oznámil, že ve Velké ceně nemůže pokračovat. „Jsem víceméně v pořádku, jen mě hodně bolí hrudník,“ napsal Salač ještě předtím, než oznámil, že pro něj závod ve Španělsku skončil.

Později přiznal, že si z nehody moc nepamatuje. „Hodně jsem se uhodil i do hlavy, moc si toho tedy nevybavuji. Mám silně naražená žebra, ale zlomená nejsou. Při vyšetření na CT byla zjištěna voda a krev v plicích,“ uvedl v tiskové zprávě. „Čeká mě hrudní drenáž. Děkuji všem za zprávy, snad budu brzy v pořádku,“ vzkázal z nemocnice člen týmu Rivacold Snipers.

Rodák z Mladé Boleslavi v dosavadním průběhu sezony získal 30 bodů a v průběžném pořadí mu patří 21. místo. Nejlepším Salačovým výsledkem je osmé místo z úvodního závodu v Kataru. Do konce šampionátu bude po Valencii zbývat už jen závod v Portugalsku 22. listopadu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme