Moto3 zná svého nového mistra světa. Stal se jím španělský motocyklista Joan Mir

Španělský motocyklista Joan Mir je novým mistrem světa Moto3. Titul si pojistil vítězstvím ve Velké ceně Austrálie, které pro něj bylo už devátým v sezoně. Do jejího konce zbývají dva závody. V MotoGP se přiblížil už čtvrtému titulu Španěl Marc Márquez.

Tento článek je více než rok starý.

Phillip Island/Austrálie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Joan Mir se s předstihem stal mistrem světa v Moto3

Joan Mir se s předstihem stal mistrem světa v Moto3 | Foto: Andy Brownbill | Zdroj: AP

Na okruhu na Phillip Islandu bodovali dnes oba čeští jezdci. Jakub Kornfeil obsadil v Moto3 dvanácté místo, Karel Abraham dojel v MotoGP čtrnáctý.

Dvacetiletý Španěl Mir před závěrečnými Grand Prix v Malajsii a ve Valencii vede před Italem Romanem Fenatim o nedostižných 70 bodů. Dnes byl vyhlášen vítězem po zkráceném závodě, který byl zastaven sedm kol před koncem kvůli silnému dešti. V MotoGP se přiblížil už čtvrtému titulu jeho krajan Marc Márquez. Zatímco si dojel pro šesté letošní prvenství, jeho italský rival Andrea Dovizioso se stejně jako v kvalifikaci trápil, v cíli byl až třináctý a odstup mezi oběma se zvýšil na 33 bodů.

„Úžasné. Dnešek byl strašně důležitým dnem. Dovy se víkendem protrápil, já se naopak cítím skvěle,“ radoval se Márquez, jenž získal tituly loni a v letech 2013 a 2014. Abraham díky 14. příčce přerušil sérii tří závodů, v nichž nebodoval. V pořadí MS je devatenáctý. Kornfeil zůstal jednadvacátý.

V MotoGP se přiblížil už čtvrtému titulu Španěl Marc Márquez. Zatímco si dojel pro šesté letošní prvenství, jeho italský rival Andrea Dovizioso se stejně jako v kvalifikaci trápil, v cíli byl až třináctý a odstup mezi nimi se zvýšil na 33 bodů.

Kornfeil dojel v deštivém Japonsku osmý, Abraham upadl

Číst článek

„Úžasné. Dnešek byl strašně důležitý. 'Dovy' se víkendem protrápil, já se naopak cítím skvěle," radoval se Márquez, jenž získal tituly loni a v letech 2013 a 2014. V cíli měl náskok 1,8 sekundy na italského veterána Valentina Rossiho.

Abraham díky 14. příčce přerušil sérii tří závodů, v nichž nebodoval. V pořadí MS je devatenáctý. Kornfeil zůstal jednadvacátý. Třídu Moto2 vede o 29 bodů dnes třetí Ital Franco Morbidelli.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme