Motocyklista Abraham dojel v kvalifikaci v Brně sedmnáctý. Kornfeil byl po pádu čtyřiadvacátý

Motocyklista Jakub Kornfeil zajel v kvalifikaci na Velkou cenu České republiky až 24. čas ve třídě Moto3. Jediný český jezdec v nejslabší kategorii hned v úvodu kvalifikace havaroval a na trať se vrátil až v samém závěru, absolvoval tak jediné měřené kolo. Karel Hanika v kategorii Moto2 zajel nejhorší čas ze všech a skončil až 32.

Tento článek je více než rok starý.

Brno (Aktualizováno: 16:14 5. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český motocyklový závodník Karel Abraham

Český motocyklový závodník Karel Abraham | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Abraham v sobotu na Masarykově okruhu zajel čas 1:56,786, což je jeho maximum v kariéře. Do závodu odstartuje z šesté řady. Márqueze, který po devíti závodech vede průběžné pořadí MS, v přední řadě doplní Ital Valentino Rossi a další Španěl Dani Pedrosa.

Překvapivým vítězem kvalifikace Moto3 se stal Gabriel Rodrigo z Argentiny, jenž triumfoval poprvé v kariéře a stal se prvním Argentincem od roku 2004, kterému se něco takového podařilo. Rodrigo na tom byl přitom stejně jako Kornfeil, také v úvodu upadl.

Motocyklista Jakub Kornfeil | Zdroj: ČTK

„V poslední zatáčce jsme spadli s Rodrigem a já jsem letěl za ním. Jeho to vykoplo a už jsem neměl čas zareagovat. Nechtěl jsem to poslat do jeho těla. Takže jsem motorku musel narovnat a vletěl jsem do jeho motorky," komentuje svůj pád pro Radiožurnál Kornfeil.

V třídě Moto2 se do šampionátu díky divoké kartě jednorázově vrátil Hanika a zajel nejhorší čas ze 32 jezdců. Jednadvacetiletý brněnský rodák ztratil 2,251 sekundy na nejrychlejšího Mattiu Pasiniho z Itálie, jenž vybojoval pole position po dlouhých deseti letech. Hanika do nedělního závodu odstartuje z jedenácté řady.

Kvalifikace na Velkou cenu České republiky, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Brně:
Moto3: 1. Rodrigo (Arg./KTM) 2:08,571, 2. Fenati (It./Honda) -0,150, 3. Guevara (Šp./KTM) -0,303, ...24. Kornfeil (ČR/Peugeot) -1,597.
MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:54,981, 2. Rossi (It./Yamaha) -0,092, 3. Pedrosa (Šp./Honda) -0,138, ...17. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace.

ČTK, Luděk Hubáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme