Pražský závod plochodrážního GP opanoval Polák Janowski, Kvěch si dojel pro třinácté místo

Úvodní závod plochodrážního seriálu Grand Prix v Praze vyhrál Polák Maciej Janowski. Na divokou kartu startující český jezdec Jan Kvěch byl se čtyřmi body třináctý. Do závodu zasáhl z pozice náhradníka v jedné jízdě i Daniel Klíma a připsal si bod.

Praha (Aktualizováno: 23:35 16. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závodník Maciej Janowski

Závodník Maciej Janowski | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Překvapivě už v semifinále skončil závod pro Bartosze Zmarzlika.

Hamilton byl v kvalifikaci na Silverstonu nejrychlejší a do sprintového závodu půjde z prvního místa

Číst článek

Šestadvacetiletý polský jezdec, který obhajuje titul světového šampiona a může letos završit zlatý hattrick, opanoval loni na břevnovském oválu stadionu Markéta oba závody. Tentokrát však vyhrál z pěti základních rozjížděk jedinou a v boji o finále zůstal za dvěma postupovými pozicemi.

Ve finálové jízdě neudržel nervy na uzdě Švéd Fredrik Lindgren a poté, co najel do pásky, byl vyloučen. Janowski se nakonec dokázal prodrat před nejlepšího plochodrážníka základní části Emila Sajfutdinova z Ruska. Třetí skončil Brit Tai Woffinden, trojnásobný světový šampion z let 2013, 2015 a 2018.

WINNER | Congrats to Anlas #CzechSGP 🇨🇿 R1 winner @Maciej Janowski 👏👏

🥇 @Maciej Janowski
🥈 @EmilRacing89
🥉 @Tai Woffinden

21:42 – 16. 07. 2021

53 332

Pro Kvěcha začal závod smolně. Poprvé šel na scénu ve druhé jízdě, po dobrém startu projel první zatáčkou jako vedoucí jezdec, ale pak ho poslal k zemi Lindgren a pro Švéda to znamenalo první dnešní vyloučení. Už ve čtvrté jízdě na sebe narazili poslední dva šampioni Woffinden a Zmarzlik, oba však dokázal porazit Dán Leon Madsen.

V šesté jízdě se Kvěch představil znovu. Tentokrát byl po pádu vyloučen polský jezdec Krzysztof Kasprzak, což devatenáctiletému českému talentu přihrálo další bodovou jistotu. Mistr světa z roku 2017 Australan Jason Doyle navíc vzápětí najel do pásky a místo něho nastoupil Klíma. Kvěch si pak vyjel v deváté rozjížďce další bod a udržoval si naději na kýžené semifinále, svou sbírku už však potom nerozšířil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme