Jorge Lorenzo vyléčil zlomené hrudní obratle a v Silverstonu se po dvou měsících vrátí do MotoGP

Pětinásobný mistr světa silničních motocyklů Jorge Lorenzo se po dvou měsících a čtyřech vynechaných Velkých cenách vrací k závodům. Španělský jezdec Hondy, jenž si koncem června při pádu v tréninku v nizozemském Assenu zlomil dva hrudní obratle, bude startovat o víkendu v Grand Prix Británie v Silverstonu.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závod elitní kategorie MotoGP vyhrál ve Velké Británii Jorge Lorenzo

Jorge Lorenzo (archivní snímek) | Zdroj: ČTK

„Od Assenu už uplynulo hodně času. Rád bych se býval vrátil dříve, ale s tímhle zraněním jsem musel být trpělivý,“ uvedl Lorenzo na webu šampionátu MotoGP.

Velká cena Rakouska bude bez španělského jezdce Mira, je v péči lékařů. Kornfeil odstartuje z páté řady

Číst článek

Dvaatřicetiletý rodák z Mallorcy vynechal vedle závodu v Nizozemsku Velké ceny Německa, České republiky a Rakouska. Po zimním přestupu z Ducati ještě na Hondě nedojel v nejlepší desítce a v průběžném pořadí mistrovství světa je až devatenáctý.

V Británii naopak nebude startovat jiný Španěl Joan Mir. Na okruhu v Silverstonu zastoupí v týmu Suzuki třináctého muže průběžného pořadí MotoGP Francouz Sylvain Guintoli.

Mir upadl ve vysoké rychlosti při testování na Masarykově okruhu týden po Grand Prix České republiky, kterou nedokončil. Předloňský mistr světa ve třídě Moto3 si pohmoždil plíce a strávil několik dní v brněnské fakultní nemocnici a poté na klinice v Barceloně.

„Pořád není zcela v pořádku a navíc je celkově zesláblý, protože od té nehody nemohl trénovat,“ uvedl tým Suzuki.

Mir už přišel o Velkou cenu Rakouska. Ve své premiérové sezoně v královské kubatuře byl zatím nejlépe šestý v Grand Prix Katalánska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme