Motokros v Lokti zasáhla tragédie. Při závodu zahynul třináctiletý jezdec

Velmi smutná zpráva přišla z mistrovství Evropy v motokrosu, které se během tohoto víkendu koná v Lokti na Sokolovsku. Po těžkém pádu tam zemřel třináctiletý moldavský závodník. Život mu nezachránil ani okamžitý zásah záchranářů.

Loket Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Motokros (ilustrační foto)

Motokros (ilustrační foto) | Foto: Václav Šlauf/MAFRA | Zdroj: Profimedia

Tragédie se stala v závodě evropského šampionátu třídy do 85 kubických centimetrů. Mladý jezdec havaroval na dvojskoku přes cestu a smrtelně se zranil.

„Lékaři ho na místě nejméně tři čtvrtě hodiny resuscitovali, ale utrpěl zranění neslučitelná se životem," řekl Radek Hes z karlovarské záchranky.

U nehody zasahoval i vrtulník. Soutěžní jízda byla předčasně ukončena a pořadatelé zrušili nedělní druhý závod této kategorie.

Podle Autoklubu ČR se příčiny nehody zatím vyšetřují. „Nicméně dle předběžného zjištění byly dodrženy všechny bezpečnostní předpisy a trať byla v době nehody řádně zabezpečena dle příslušných řádů," uvedla organizace v tiskové zprávě.

Šampionát EMX85 je stejně jako EMX65 pro ještě mladší jezdce a WMX pro kategorii žen součástí víkendového programu Grand Prix České republiky v hlavních motokrosových třídách MXGP a MX2. Ty v sobotu měly na programu tréninky a kvalifikační jízdy, v neděli se pojede o mistrovské body.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme