VIDEO: Motocykloví závodníci se poprali přímo na trati, vysloužili si dvouletý zákaz závodění

V únoru během motocyklového závodu v Kostarice se dostali dva závodníci do konfliktu přímo na trati. Po vzájemné šarvátce si nyní z rozhodnutí komise vysloužili dvouletý zákaz závodění.

Alajuela/Kostarika Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Potyčka dvou motocyklových závodníků v Kostarice

Potyčka dvou motocyklových závodníků v Kostarice | Foto: Social media | Zdroj: Reuters

Kostarické město Alajuela v únoru hostilo národní šampionát motocyklů. V jeho prvním kole se dostali do těsného kontaktu stroje Jorgeho Martineze a Mariona Calva. Incident byl tak těsný, že se první jmenovaný dostal na motorku Calva zatímco jeho stroj samovolně odjel mimo trať.

Konflikt obou závodníků ale pokračoval, když Calvo motorku zastavil. Martinez se rozhodl, že si to s ním vyřeší pěstmi, a Calvu napadl. Ten si to nenechal líbit a údery mu vracel. Diváci tak byli kromě motoristických zážitků svědky boxerské potyčky, ke které mezi oběma souputníky došlo přímo na trati.

Rvačka nezůstala bez odezvy ze strany Mezinárodní motoristické federace. Ta v neděli oběma účastníkům vyměřila trest, kterým je dvouletý zákaz závodění.

Ve světě motorismu nejde o první podobný konflikt. Například v roce 2014 se při závodě Moto3 v německém Sachsenringu poprali Nizozemci Bryan Schouten a Scott Deroue. 

Kryštof Berka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme