Rallye Dakar se podruhé přesouvá na jiný kontinent, od příštího roku se bude jezdit v Saúdské Arábii

Rallye Dakar se od příštího roku přesune do Saúdské Arábie. Slavná soutěž se jezdila od roku 1977 v Africe, ročník 2008 byl kvůli obavám o bezpečnost zrušen a uplynulých jedenáct let hostila legendární dálkovou rallye Jižní Amerika.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 16:26 15. 4. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jezdec Marc Sola při jedné z písečných etap dakarské rallye

Jezdec Marc Sola při jedné z písečných etap dakarské rallye | Foto: Carlos Jasso | Zdroj: Reuters

„Po 30 letech objevování krás Afriky a dekádě plné dobrodružství v působivé krajině Jižní Ameriky se nová kapitola v historii Dakaru bude psát při debutu na Blízkém východě v Saúdské Arábii,“ uvedl ředitel závodu David Castera.

Pojede se Rallye Dakar v Saúdské Arábii? ‚Je to silná značka. Je jedno, kde bude,‘ říká Martin Macík

Číst článek

Poslední ročník na jihoamerickém kontinentu letos v lednu hostilo Peru, které se jako jediné dokázalo s francouzskou společností dohodnout na podmínkách spolupráce.

„Ze všech variant, které (pořadatelé) měli, tak je to ta nejlepší. V Americe už neměli kde jet. Dostali se do pasti a myslím, že je to mnohem elegantnější řešení než návrat do Afriky, o kterém spousta lidí mluvila,“ řekl manažer týmu Buggyra Jan Kalivoda.

Výhodou Saúdské Arábie bude podle něj velký zájem státu o sportovní akce. „Arabové jsou momentálně jedni z mála, kteří si mohou dovolit podobné akce hostit. Myslím si, že to bude pozitivní přesun,“ uvedl Kalivoda. Jeho slova v oficiálním prohlášení potvrdili i zástupci tamní vlády, kteří uvedli, že pomocí sportu chtějí zlepšit svou image.

Mezi velké postavy pouštní soutěže patří český jezdec Karel Loprais, jenž vyhrál ještě v Africe šestkrát kategorii kamionů.

3⃣0⃣ years in Africa.
1⃣1⃣ years in South America.
The third chapter in the history of Dakar Rally is opening now… moving to the Middle East.
➡️ Next Dakar will be held in Saudi Arabia 🇸🇦
More details about this adventure will be announced on the 25th of April…
#Dakar2020

15:05 – 15. 04. 2019

1018 1508

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme