Návrat do formule 1 Kubicovi nevyšel, po sezoně ve Williamsu skončí. Nahradí ho Latifi

Poslední volné místo ve formuli 1 pro příští sezonu zabral kanadský pilot Nicholas Latifi, který ve Williamsu podle očekávání nahradí Poláka Roberta Kubicu. V tradiční britské stáji vytvoří Latifi, kterého finančně podporuje jeho otec a podnikatel Michael Latifi, dvojici s Britem Georgem Russellem.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Kubica.

Robert Kubica. | Foto: Andrew Yates | Zdroj: Reuters

Kubica jezdil ve formuli 1 už mezi lety 2006 a 2010 za stáje Renault a BMW Sauber. Před sezonou 2018 se vrátil jako testovací jezdec Williamsu. Letos má z dvaceti závodů jediný bod a v celkovém pořadí je předposlední. Horší už je jen jeho týmový kolega George Russell.

Čtyřiadvacetiletý Latifi byl ve formuli 1 testovacím jezdcem Renaultu a Force India, letos zastává stejnou roli ve Williamsu. Na svůj debut v elitním seriálu zatím čeká. V průběžném hodnocení formule 2 mu patří druhé místo.

Kdysi slavnému Williamsu se v této sezoně nedaří, s jediným bodem je v Poháru konstruktérů poslední. Poslední z devíti titulů slavil v roce 1997 díky Kanaďanovi Jacquesi Villeneuveovi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme