„Mrzí nás to vůči fanouškům,“ smutní české basketbalistky po porážce na ME s Maďarskem

Neúspěch na domácím šampionátu české basketbalistky i obrečely. Svůj výkon sice oproti pátečnímu souboji s Ukrajinou zlepšily, ale na nutnou výhru proti Maďarkám to nestačilo. Podle českých hráček rozhodla především efektivnost v útoku a také střelba za tři body. V obou těchto faktorech byly Maďarky lepším týmem.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České zklamání při zápase s Maďarskem

České zklamání při zápase s Maďarskem | Zdroj: ČTK

Po utkání byla hodně skleslá Tereza Vyoralová, která sice neodmítla žádosti novinářů o pár slov, ale ještě před nimi se musela na několik sekund otočit a sebrat síly.

„Tak co se dá dělat no. Určitě nás to mrzí. Daly jsme do toho, já si myslím, že všechno. Přesto to nevyšlo. I když na konci jsme dřely, jak jsme mohly. Je to škoda. Určitě lepší než s Ukrajinou ale nepovedlo se," řekla po zápase víc než smutná Vyoralová.

České basketbalistky podlehly Maďarsku a evropský šampionát pro ně skončí po základní skupině

Číst článek

Zklamání bylo znát i u Aleny Hanušové. „Prohrály jsme zápas, který vlastně byl o náš život v turnaji. Mrzí nás to hodně. Mrzí nás to vůči fanouškům, protože jsme samozřejmě chtěly postoupit do Prahy nebo aspoň do toho osmifinále. Rozhodně jsme nechtěly končit turnaj jenom se třemi povinnými zápasy," neskrývala smutek Hanušová.

Basketbalistky se oproti souboji s Ukrajinou zlepšily. Jejich soupeř, Maďarsko, měl být také hratelnější než ten minulý, ale ani solidní výkon ve třetí třetině nestačil, když české hráčky vedly 44:38. Další část pak ale Češky prohrály 6:17 a vývoj se zlomil. Podle Aleny Hanušové tato část o celém utkání rozhodla.

„Já si myslím, že ano. My jsme se vlastně nemohly nějak chytit v útoku. Ztrácely jsme zbytečně balóny, nevytvářely jsme si pozice, které jsme si do té doby tvořily, abychom byly schopné skórovat. Jim se zlepšilo procento střelby za tři body. A tím nás potopily. Dávaly nám pak jednoduchý střely a my jsme to nebyly schopny ubránit," uvědomuje si české chyby Hanušová.

I přes mohutnou podporu domácího publika, veškerou bojovnost a snahu domácí výběr na Maďarky nestačil a prohrál 70:74. Poslední duel šampionátu Češky odehrají proti silnému Španělsku.

Tomáš Lörincz, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme