Basketbalisté USA mistrovský titul neobhájí. S Francií prohráli o deset bodů 79:89

Basketbalisté USA na mistrovství světa titul neobhájí. Pětinásobní šampioni ve čtvrtfinále v Tung-kuanu překvapivě prohráli 79:89 s Francií a po první porážce na turnaji obsadí nejlépe páté místo, čímž by vyrovnali své druhé nejhorší umístění na mistrovství světa v historii.

Tento článek je více než rok starý.

Tung-kuan/Čína Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost basketbalistů Francie po výhře nad USA ve čtvrtfinále na mistrovství světa

Radost basketbalistů Francie po výhře nad USA ve čtvrtfinále na mistrovství světa | Foto: Zhu Zheng | Zdroj: ČTK/Xinhua

Výběr USA, který v Číně startuje bez největších hvězd NBA, přitom ve třetí čtvrtině dokázal vymazat desetibodovou ztrátu a v závěrečném dějství si naopak vypracoval sedmibodové vedení. Jenže obrat poté předvedli i Francouzi a nakonec favorita porazili o deset bodů.

Největší zásluhu na vítězství, které české reprezentaci zkomplikovalo boj o přímý postup na olympijské hry, měli Evan Fournier s 22 body a Rudy Gobert s 21 body a 16 doskoky. Američanům nepomohl ani nejlepší střelec zápasu Donovan Mitchell, který nasbíral 29 bodů.

Američany nyní v pavouku o páté až osmé čeká Srbsko. Případná porážka by je odsoudila k nejhoršímu umístění v dějinách, kterým je dosud šesté místo z roku 2002. V letech 1970 a 1978 skončili Američané pátí. Bronzoví medailisté z předchozího mistrovství světa Francouzi si zahrají o druhou medaili.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme