Basketbalisté USA podlehli i Srbsku, světový šampionát pro ně bude nejhorší v historii

Basketbalisté USA zaznamenají na mistrovství světa v Číně nejhorší výsledek v historii. Po čtvrtfinálové porážce s Francií podlehli obhájci titulu i Srbsku a po porážce 89:94 budou hrát jen o sedmé místo. Dosud byli Američané na světovém šampionátu nejhůře šestí v roce 2002. Jejich soupeřem bude v sobotu poražený ze zápasu českého týmu s Polskem.

Tento článek je více než rok starý.

Tung-kuan/Čína Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američan Myles Turner (vpravo) v pádu během utkání se Srbskem na mistrovství světa.

Američan Myles Turner (vpravo) v pádu během utkání se Srbskem na mistrovství světa. | Foto: Ng Han Guan | Zdroj: ČTK/AP/

Úvodní duel ve skupině o 5.–8. místo proti sobě svedl dva týmy, které podle prognóz měly v Číně útočit na zlato. Američané, kterým na turnaji scházejí největší hvězdy, dali první koš, ale to bylo naposledy, co vedli.

Po vlažném výkonu prohráli první čtvrtinu 7:32. Pak sice stáhli manko až na rozdíl dvou bodů, ale Srbové jim opět odskočili a oplatili jim porážku z finále minulého šampionátu v roce 2014.

Srbové, kterým na rozdíl od Američanů čtvrtfinálová prohra s Argentinou sebrala naději na přímý postup na olympijské hry, se opírali zejména o Bogdana Bogdanoviće. Rozehrávač Sacramenta dal 28 bodů, z toho sedm trojek. V americkém týmu byl nejlepším střelcem Harrison Barnes s 22 body.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme