Čeští basketbalisté se budou muset o místo v Tokiu poprat v kvalifikaci

Středeční program na mistrovství světa basketbalistů zkompletoval sedmičku přímých postupujících na olympijský turnaj. Jsou jimi Argentina, USA, Španělsko, Francie, Austrálie, Nigérie, Írán a hostitelské Japonsko.

Tento článek je více než rok starý.

Šanghaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinští basketbalisté se radují z vítězství nad Srbskem.

Argentinští basketbalisté se radují z vítězství nad Srbskem. | Foto: Kim Kyung-Hoon | Zdroj: Reuters

Basketbalisté USA mistrovský titul neobhájí. S Francií prohráli o deset bodů 79:89

Číst článek

Překvapivá prohra Američanů s Francií definitivně zmařila šanci českého výběru zajistit si v předstihu letenky do Tokia. Svěřence trenéra Ronena Ginzburga tak čeká v červenci příštího roku kvalifikace, v níž bude 24 týmů z celého světa rozděleno do čtyř šestičlenných turnajů. Jejich vítězové obsadí poslední čtyři volná místa.

Jistou účast po středečních zápasech mají dva nejlepší týmy z Evropy (Španělsko a Francie), Ameriky (Argentina a USA) a po jednom z Oceánie (Austrálie), Afriky (Nigérie) a Asie (Írán) a také hostitelské Japonsko. Basketbalová federace totiž zvolila v postupovém klíči kombinaci výsledkového a geografického kritéria.

Na hry se tak kvalifikovali basketbalisté Nigérie, přestože v Číně obsadili až 17. místo. Íránci jsou dokonce až na 23. místě, ale jako nejlepší asijský tým v žebříčku těsně předstihli Čínu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme