Čerstvý mistr světa Ricky Rubio: Zapsali jsme se do historie. Nemohu být na své spoluhráče víc pyšný

18. mistrovství světa basketbalistů ovládli Španělé. Ve finále v čínském Pekingu porazili Argentince 95:75 a vybojovali pro svou zemi druhý titul světových šampionů v historii.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohár pro mistry světa mají španělští basketbalisté nad hlavou teprve teď, ale už minutu a půl před koncem finále se začalo na jejich lavičce slavit. A nejen tam - také na komentátorských pozicích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nemohu být na spoluhráče víc pyšný, řekl čerstvý mistr světa Ricky Rubio. Více si poslechněte v reportáži Jakuba Kanty

„Zapsali jsme se tady do historie a to je to, co jsme chtěli. Je opravdu úžasné, jak jsme se tu prezentovali jako tým. Nemohu být na své spoluhráče víc pyšný. Byli jsme spíš jako rodina a to je to pro nás silnější zážitek,“ citoval Radiožurnál španělského rozehrávače Rickyho Rubia, který chvíli předtím převzal z rukou ambasadora turnaje v Číně Kobeho Bryanta cenu pro nejužitečnějšího hráče šampionátu.

Výhra s Brazílií, prohra se Srbskem. Připomeňte si, jak se dařilo Čechům na mistrovství světa v basketbalu

Číst článek

Přesto byste úsměv na jeho tváři hledali i po takovém úspěchu marně. „Před třemi lety mi umřela máma, ale já vím, že je stále se mnou. Každý den se kvůli ní snažím dostat ze sebe to nejlepší, protože vím, že nikdo na světě mě tolik neměl rád. Ona je stále ten hlavní důvod, co mě žene kupředu, přestože už tu není,“ dodal Rubio.

Novináři osmadvacetiletého Rickyho Rubia také zvolili jedním z členů nejlepší pětky mistrovství světa. Hráč v NBA patřící Phoenixu právě tady před jedenácti lety v pekingské hale Wukesong Sports Center v seniorské reprezentaci debutoval na velké akci a z olympiády si tehdy přivezl stříbro. Tentokrát odlétá se zlatem - jako světový šampion.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme