Američtí basketbalisté přišli před mistrovstvím světa o Tuckera. V přípravě porazili Španělsko

Američtí basketbalisté přišli před mistrovstvím světa o dalšího hráče. Kvůli zranění kotníku opustil tým zkušený křídelní hráč P.J. Tucker z Houstonu. Už bez něj obhájci titulu v pátek zvítězili v prvním přípravném utkání nad Španělskem 90:81.

Tento článek je více než rok starý.

Anaheim (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američtí basketbalisté přišli před mistrovstvím světa o dalšího hráče. Kvůli zranění kotníku opustil tým zkušený křídelní hráč P.J. Tucker z Houstonu (vpravo)

Američtí basketbalisté přišli před mistrovstvím světa o dalšího hráče. Kvůli zranění kotníku opustil tým zkušený křídelní hráč P.J. Tucker z Houstonu (vpravo) | Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Čtyřiatřicetiletý Tucker byl nejstarším hráčem, který se připravoval s výběrem USA na šampionát v Číně, do kterého Američané vstoupí 1. září utkáním s českými basketbalisty. Před ním opustil tento týden přípravný kemp torontský rozehrávač Kyle Lowry, jenž musel na operaci s palcem na ruce. Již dříve se stavitelům týmu řada hráčů omluvila.

Japonci podruhé Nový Zéland nezdolali. Turci stejně jako čeští basketbalisté porazili Jordánsko

Číst článek

Páteční vítězství nad Španělskem bylo první výhrou v roli reprezentačního kouče pro legendárního Gregga Popoviche, pětinásobného šampiona NBA se San Antoniem. Američtí basketbalisté si připsali už 77. vítězství v řadě, naposledy prohráli v roce 2006 v semifinále mistrovství světa s Řeckem.

Nejlepším střelcem amerického týmu v duelu v Anaheimu byl rozehrávač Donovan Mitchell s 13 body. Ve španělském dresu dal 19 bodů pivot Marc Gasol, úřadující vítěz NBA s Torontem.

Před MS se nyní basketbalisté USA budou připravovat v Austrálii, kde je čekají ještě tři zápasy. O 12 míst v konečné nominaci už bojuje jen 14 hráčů.

Širší nominace týmu USA:
Rozehrávači: De'Aaron Fox (Sacramento), Joe Harris (Brooklyn), Donovan Mitchell (Utah), Marcus Smart, Kemba Walker (oba Boston), Derrick White (San Antonio),
křídla: Harrison Barnes (Sacramento), Jaylen Brown, Jayson Tatum (oba Boston), Kyle Kuzma (LA Lakers), Khris Middleton (Milwaukee),
pivoti: Brook Lopez (Milwaukee), Mason Plumlee (Denver), Myles Turner (Indiana).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme